Naslovnica Unsko-sanski kanton USK: DECEMBARSKA PLATA ZA ZDRAVSTVO RIJEŠENA, ALI NE I UVEĆANA JANUARSKA

USK: DECEMBARSKA PLATA ZA ZDRAVSTVO RIJEŠENA, ALI NE I UVEĆANA JANUARSKA

57

– Odluka o Privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja je upravo, kako i sam naziv kaže, privremeno rješenje, upozoravaju iz Sindikata zdravstvenih radnika Kantonalne bolnice. Očekuju da januarska plaća bude u okviru novog kolektivnog ugovora, a koja u tom iznosu ne može biti isplaćena bez usvojenog Financijskog plana.
Iako je odluka o privremenom finansiranju ZZO usvojena, ispred Kantonalne bolnice i danas je održan polusatni protest. Vlastima poručuju da se  aktivnosti vezane za štrajk za sada samo zamrzavaju, te da i dalje očekuju da im se ispuni obećano.
„Ako Skupština i Vlada misle da su na taj način riješili problem i da će nas na duže ukloniti s ovog mjesta i ispred drugih zdravstvenih ustanova oni se varaju. Mi očekujemo da će se što prije donese i usvoji Financijski plan Zavoda i Budžet Kantona da bi, ne samo zdravstveni radnici nego i sve druge javne službe, dobili svoje plate“, istakao je danas, nakon sjednice Skupštine dr. Amir Rekić, VD predsjednika Sindikata ljekara i stomatologa USK.
„S ovom Odlukom o privremenom finansiranju ZZO USK mi ćemo samo dobiti platu za decembar, koju smo već trebali davno dobiti, a sve ostalo stvari koje smo mi dogovorili i koje mi tražimo neće biti ispoštovane tako da ne mogu biti nešto posebno zadovoljan“, naveo je za RTV USK Elvir Hrustanović, predsjednik Nezavisnog sindikata zdravstvenih radnika Kantonalne bolnice Bihać.

Izvor: RTV USK

Prethodni članakSchmidt: Nadam se da će iz Neuma stići dobre vijesti za poboljšanje Izbornog zakona
Naredni članakBourla najavio: Umjesto svakih nekoliko mjeseci, vakcinacija jednom godišnje?