Naslovnica Unsko-sanski kanton USK OD PETKA DO PONEDJELJKA: ZA SUTRA S POČETKOM U 10 SATI...

USK OD PETKA DO PONEDJELJKA: ZA SUTRA S POČETKOM U 10 SATI SAZVANA SJEDNICA KOLEGIJA SKUPŠTINE

50

– Predsjedavajući Skupštine Razim Halkić zakazao je za sutra u 10,00 sati sjednicu Kolegija nakon čega bi trebao biti poznat termin Vanredne sjednice Skupštine USK-a. Datum 31. januar je kaže zadnji rok da se donese Odluka o privremenom finansiranju Kantona…
BIHAĆ, 27. januara – Kako nam je kazao Razim Halkić, predsjedavajući Skupštine USK-a, svaka politička opcija tvrdi da su građani na prvom mjestu, zbog čega i poziva da upravo to bude realnost. Kaže da je SDP pokazao kako odluke o privremenom finansiranju ne mogu biti političko pitanje ili tema, jer praksa govori drukčije, kao u primjeru Federalnog parlamenta koji je jednoglasno usvojio ovakvu odluku.
Agan Bunić predsjednik Kluba zastupnika NES-a Skupštine USK-a navodi da se očekuje od svih kolega zastupnika i zastupnica u Skupštini USK-a da podrže odluke o privremenom finansiranju, jer su to pitanja finansiranja života kantona i zaposlenih u zdravstvenom sistemu koji primaju plate iz budžeta.
Fatka Kulenović predsjednica Kluba zastupnika SDP-a u Skupštini USK-a kaže kako se situacija toliko zakomplicirala jer je izborna godina u pitanju, ali smatra da to ne smije biti prepreka da zastupnici dođu na sjednicu, daju svoje mišljenje, a nikako da blokiraju život na ovom području.
Sa druge strane, opozicija po svemu sudeći svog glas neće dati za Odluku o privremenom finansiranju. Jasmin Musić predsjednik Kluba zastupnika SDA u Skupštini USK-a tvrdi da oni ne vide da će ova Vlada zaista nešto uraditi u korist građana, te joj zato uskraćuju podršku i zato u ovom momentu ne žele istoj pružiti pojas za spašavanje.

Izvor: RTV USK

Prethodni članakKomšić: Pregovori su farsa, ali reduciranje domova naroda je crvena linija za sve
Naredni članakRukometna utakmica završila rezultatom 70:8, najbolji strijelac zabio 14 golova