Naslovnica Unsko-sanski kanton USK: SAOPŠTENJEM ZA JAVNOST OGLASIO SE I MENADŽMENT ZZO USK-A

USK: SAOPŠTENJEM ZA JAVNOST OGLASIO SE I MENADŽMENT ZZO USK-A

58

– U obraćanju javnosti menadžment Zavoda zdravstvenog osiguranja naglašava poštivanje zakonskih odredbi od strane svih aktera u sistemu…
BIHAĆ, 26. januara – “U pogledu mjesečnih doznaka zdravstvenim ustanovama, kao i svih plaćanja ovog Zavoda ranije smo se očitovali i skrenuli pažnju na zakonske odredbe koje onemogućavaju dalju isplatu do usvajanja Finansijskog plana Zavoda za 2022. godinu.
Podsticanjem nezakonitih doznaka od strane pojedinih zastupnika u Skupštini USK-a izaziva zbunjenost javnosti i manipuliše se uposlenim u zdravstvenim ustanovama.
Posljedice ovakvom političkog podstrekavanja vidljive su kroz višegodišnje nenamjensko trošenje u najvećim zdravstvenim ustanovama i njihovo finansijsko stanje.
Kako su pojedini domovi zdravlja isplatili plate za 12-i mjesec, ovaj Zavod je mišljenja da takve ustanove ne smijemo osuđivati, nego stvarati uvjete u kojima će i druge ustanove imati sredstva rezerve.
Još jedanput ističemo da se problem u finansiranju cjelokupne zdravstvene zaštite, koji prevazilazi pitanje plata u zdravstvu, može rješavati isključivo insistiranjem na zakonitom radu svih učesnika sistema, posebno osnivača,”- navodi se u saopštenju ZZO USK-a.

Izvor: RTV USK

Prethodni članakBritanski ambasador u BiH: Trenutna kriza je odvlačenje pažnje od korupcije
Naredni članakDembele na izlaznim vratima Barcelone?