Naslovnica Bužim Vaha ponovo tema medija: Ukoliko i dobije otkaz u Maroku, ne bi...

Vaha ponovo tema medija: Ukoliko i dobije otkaz u Maroku, ne bi trebao dugo čekati na novi angažman

11

Navijači Maroka su zamjerili Halilhodžiću što je “zaratio” s prvom zvijezdom tima Hakimom Zijehom.

Iako je izborio plasman na Svjetsko prvenstvo bh. stručnjak Vahid Halilhodžić nalazi se na udaru velikih kritika javnosti i medija u Maroku.

Navijači su zamjerili Halilhodžiću što je “zaratio” s prvom zvijezdom tima Hakimom Zijehom (Ziyech), kojeg je izbacio iz reprezentacije zbog nediscipline i igrač Čelzija neće putovati u Katar.

Skoro svakodnevno dolaze nove špekulacije iz Maroka, jedan dan se piše o otkazu popularnom Vahi, a drugi o njegovom ostanku. I tako u krug. Međutim, sada je došla nova vijest o Halilhodžiću.

Naime, u slučaju i da dobije otkaz u Maroku neće dugo biti bez angažmana. Navodno je za njega zainteresovan Egipat koji traži novog selektora, a o legendarnom bh. stručnjaku predsjednik egipatskog Fudbalskog saveza Amer Husein (Hussein) imao je samo riječi hvale.

– Bit će jako teško odabrati novog selektora.. Halilhodžić je jako dobar stručnjak kojega jako cijenimo i ako dobije otkaz na klupi reprezentacije Maroka, bit će u užem krugu kandidata za mjesto selektora Egipta – rekao je Husein.

Nisvet Jusić
Prethodni članakZločini u Sanskom Mostu: 19 logoraša ubijeno gušenjem i dehidracijom na velikoj vrućini pod ceradom kamiona
Naredni članakJako nevrijeme praćeno gradom napravilo haos: “Led je pobio sve što sam zasijao”