Naslovnica Sport Vaha poslao poruku reprezentativcima Maroka: Ko ne dođe, može se odmah oprostiti

Vaha poslao poruku reprezentativcima Maroka: Ko ne dođe, može se odmah oprostiti

93

Halilhodžić je poludio na poruku iz Seville, a zatim se osvrnuo i na činjenicu da neki klubovi, posebno u Engleskoj, prijete da zbog pandemije neće pustiti svoje igrače u Kamerun

Afrički kup nacija starta početkom 2022. u Kamerunu, a selektor Maroka naš Vahid Halilhodžić zabrinut je zbog mogućnosti da evropski klubovi ne puste svoje igrače na to takmičenje.

Prvi problem je nastupio sa Sevillom, koja je saopštila kako će napadaču Maroka Youssefu En Nesyriju trebati duže vrijeme za oporavak, što u Maroku vide kao moguću odgodu njegovih nastupa na kontinentalnom turniru.

S druge strane, liječnička služba Maroka smatra da će 24-godišnjak biti spreman za takmičenje. U stalnom su kontaktu, ohrabruju ga da se oporavi te da zaigra na Afričkom kupu.

Halilhodžić je poludio na poruku iz Seville, a zatim se osvrnuo i na činjenicu da neki klubovi, posebno u Engleskoj, prijete da zbog pandemije neće pustiti svoje igrače u Kamerun.

“S obzirom na zdravstveno stanje, sve je kompliciranije i teže”, rekao je Halilhodžić za AFP samo dan nakon prijetnje Evropskog udruženja klubova (ECA) da neće dozvoliti svojim igračima nastup u Kamerunu.

“Postavlja se veliko pitanje hoće li se to dogoditi ili ne, odnosno hoće li klubovi dopustiti igračima dolazak ili ne. Za sada je velika borba između različitih lobiranja. Igrači su dužni doći u reprezentaciju, ali svi klubovi čine sve da igrači ne dođu, neki su čak prijetili igračima, govorili im da mogu izgubiti mjesto, biti prebačeni… Vjerovatno će biti veliki problem igračima koji igraju u Evropi. Što se mene tiče, ako igrač ne dođe, to znači da njegova veza s reprezentacijom nije dovoljno jaka i takvi se odmah mogu oprostiti od reprezentacije”, poručio je Vaha.

Vaha je poznat kao stručnjak s kojim nema šale, a to je na svojoj koži najbolje osjetila zvijezda Chelseaja Hakim Ziyech, kojeg je Vaha izbacio iz reprezentacije.

“Na posljednja dva okupljanja nije bio discipliniran. Ne izgleda mi kao igrač koji želi mjesto u reprezentaciji za Svjetsko prvenstvo. To neću tolerisati.”

Prethodni članakSAD uvele nove sankcije Kini zbog kršenja prava Ujgura
Naredni članakKorona se uvukla u svlačionicu Reala, zaraženo sedam igrača