Naslovnica Bosna i Hercegovina Vakcina Moderna od sutra na raspolaganju u Kantonu Sarajevo

Vakcina Moderna od sutra na raspolaganju u Kantonu Sarajevo

47

Vakcinacija u Kantonu Sarajevo odvija se radnim danima u domovima zdravlja

Vakcine proizvodjača Moderna od sutra će biti na raspolaganju na svim punktovima u Kantonu Sarajevo (KS), prenosi Anadolu Agency (AA).

Podsjećaju da se građani KS-a, pored ove vakcine, mogu vakcinisati i sa vakcinama Pfizer i Sinopharm.

Iz Ministarstva zdravstva KS-a također podsjećaju da će ovog vikenda biti postavljen punkt u TC Sarajevo City Center, i na kojem će se građani moći vakcinisati sa nekom od tri spomenute vrste vakcina.

Vakcinacija u Kantonu Sarajevo odvija se radnim danima u domovima zdravlja, gdje se osim prve doze, vrši i revakcinacija, te davanje treće doze vakcine, u skladu sa preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS-a.

Treća doza svih vrsta vakcine su na raspolaganju svim dobnim skupima, kao i onima koji su primili prve dvije doze van Kantona Sarajevo, s tim da oni trebaju prvo da prijave podatke o svojoj vakcinaciji sa prve dvije doze u sistem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, te ih prvenstveno podsjeća na obavezno nošenje maske i održavanje distance u zatvorenom prostoru.

Prethodni članakElvedina Muzaferija zauzela 38. u superveleslalomu u Garmiš-Partenkirhenu
Naredni članakŠtrajk upozorenja zdravstvenih radnika u USK: Besmislena situacija, tražimo platu