Naslovnica Sport Van Basten nije oduševljen igrom Atletica: Ofsajd bi trebalo ukinuti

Van Basten nije oduševljen igrom Atletica: Ofsajd bi trebalo ukinuti

51

Ali nije zabavno niti gledati, tako da je ljudima normalnije prestati gledati nogomet i izabrati Netflix ili nešto drugo, poručio je Van Basten

Nekada najbolji europski nogometaš, igrač koji je Nizozemskoj donio titulu evropskog prvaka 1988. godine, a s Milanom osvojio sve što se moglo osvojiti i to nekoliko puta, Marco van Basten, zgrožen je načinom na koji igra Atletico Madrid.

– Taj način igre je legalan, dopušten je, ali ja sam iznenađen da se momčad brani s deset igrača svih 90 minuta. Jedini njen zadatak jest ne primiti gol. Da sam još igrač, rekao bih menadžeru da sam ja napadač i kad oduzmemo loptu, trebamo s njom što brže krenuti prema naprijed kako bih mogao nešto napraviti. Ali u Manchesteru protiv Cityja oni su samo stajali, svih deset, iza lopte.

On definitivno nije obožavatelj igre kakvu gaji Diego Simeone.

– Ofsajd bi se trebao ukinuti. Kad igraš protiv Atletico Madrida, teško je vidjeti gol. Ali nije zabavno niti gledati, tako da je ljudima normalnije prestati gledati nogomet i izabrati Netflix ili nešto drugo. FIFA bi stvarno trebala razmisliti kako će nogomet zadržati zabavnim i uzbudljivim. S Atletico Madridom to nije slučaj. Ne može se nikoga kriviti, trener postavlja momčad i bira taktiku, ali to nije zabavno za gledanje.

Autor: Jutranji.hr

Prethodni članak“Ruskih snaga više nema”: Objavljene nove karte ruskih napada, promjene su ogromne
Naredni članakUrsula von der Leyen i Josep Borrell stigli u Kijev na sastanak sa Zelenskim