Naslovnica Bosna i Hercegovina Veliki odron zatrpao zgrade i automobile, nestalo 13 ljudi

Veliki odron zatrpao zgrade i automobile, nestalo 13 ljudi

22

Ialijanska vatrogasna brigada objavila je na Twitteru da je “u toku potraga za nestalim osobama” u gradu

Trinaest osoba se vodi kao nestalo na italijanskom otoku Ischia nakon što je klizište izazvano jakom kišom zahvatilo neke zgrade, javila je u subotu novinska agencija Ansa, pozivajući se na lokalnu policiju.

Italijanska vatrogasna brigada objavila je na Twitteru da je oluja počela u četiri sata ujutro i izazvala poplave i klizišta na otoku, javlja Reuters.

Seguiamo da ore con angoscia quanto successo a #Ischia, con il pensiero che va alle famiglie e ai soccorritori che operano con un tempo infame.Mettere in sicurezza l’Italia, da nord a sud, sarà quello su cui tutti dovremo lavorare giorno e notte. pic.twitter.com/tfXyS0XLq7

— Matteo Salvini (@matteosalvinimi) November 26, 2022

Potraga za nestalim ljudima je u toku u Casamicciola Terme, jednom od šest malih gradova Ischia, vulkanskog ostrva u Tirenskom moru oko 30 kilometara od Napulja.

Vatrogasna brigada nije iznijela detalje o broju nestalih, a navela je i poteškoće u dolasku na otok motornim čamcima i helikopterima zbog lošeg vremena.

Alluvione a Casamicciola, Ischia pic.twitter.com/WfImPooe5g

— Kurosh1974 (@Kurosh_74) November 26, 2022

Premijerka Giorgia Meloni rekla je da je u bliskom kontaktu sa ministrom civilne zaštite Nellom Musumecijem, Odjelom za civilnu zaštitu i regijom Campania “kako bi pratila evoluciju vala lošeg vremena koji je pogodio Ischiu”.

– Vlada izražava svoju bliskost sa građanima i gradonačelnicima općina na ostrvu Ischia i zahvaljuje spasiocima koji su angažovani u potrazi za nestalim – rekla je ona.

Autor: Fena

Prethodni članakDva vozača iz BiH učestvovala u stravičnom sudaru: VW podletio pod kamion, poginula žena
Naredni članakBritanski obavještajci: Rusija uklanja nuklearne bojeve glave sa zastarjelih raketa