Naslovnica Unsko-sanski kanton VELIKO SRCE KRAJIŠNIKA: LOKALNE ZAJEDNICE I VLADA USK POKREĆU AKCIJE POMOĆI NARODU...

VELIKO SRCE KRAJIŠNIKA: LOKALNE ZAJEDNICE I VLADA USK POKREĆU AKCIJE POMOĆI NARODU UKRAJINE

45

– S obzirom na to da u BIH nema naznaka o organiziranju pomoći Ukrajini s državnog nivoa, humaniratne aktivnosti pokrenute su kantonalnom, ali i na nivou gradova i općina USK.
BIHAĆ, 3. marta – Krajina je bezbroj puta je pokazala svoju humanost i solidarnost sa zemljana koje su se našle na udaru agresije ili prirodnih nesreća. USK, ali i ovdašnje općine i gradovi odlučili su pružiti pomoć Ukrajini koja je ovih dana izložena agresiji Rusije.
S obzirom na to da u BIH nema naznaka o organiziranju pomoći Ukrajini s državnog nivoa, humaniratne aktivnosti pokrenute su kantonalnom, ali i na nivou gradova i općina USK.
Mustafa Ružnić premijer USK i Nermin Ogrešević gradonačelnik Cazina sutraće u Sarajevu održati sastanak s predstavnicima  Ambasade Ukrajine u BiH, s kojima će dogovoriti konkretne vidove pomoći ovog dijela BIH Ukrajini.
Ruku podrške ali i konkretnu pomoć narodu ratom zahvaćene Ukrajine pružiće i grad Bihać koji se pridružio akciji za organiziranje pomoći Ukrajini na federalnom nivou preko Saveza općina i gradova FBIH.
Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća već je obavio razgovore o realizaciji te akcije s Vesnom Travljanin, predsjednicom pomenutog Saveza kao i otpravnikom Ambasade Ukrajine u BIH.

Izvor: RTV USK

Prethodni članakKraljevski par komentarisao glasine o razvodu
Naredni članakNjemačka zabrinuta zbog obimnih kretanja ruskih trupa, poslali su upozorenje