Naslovna BiH Vijeće ministara BiH danas raspravlja o informaciji o upravljanje migrantskom krizom

Vijeće ministara BiH danas raspravlja o informaciji o upravljanje migrantskom krizom

Od admin
A+A-
Resetiraj

Pred ministrima bi se trebao naći i Izvještaj o dosadašnjim aktivnostima u vezi s razgraničenjem između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, kao i Izvještaj o radu Državne komisije za granicu BiH za period juli – decembar 2022. godine.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta odluke o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju Programa aktivnosti prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora za period 2021. – 2027. godina između Evropske unije, koju predstavlja Evropska komisija, i BiH, koju predstavlja Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara BiH, i Vlade Crne Gore, koju predstavlja Ured za evropske integracije.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Prijedlog Srednjoročnog programa rada Vijeća ministara BiH 2024 – 2026. godina, kao i Dokument Bosna i Hercegovina Ekonomski trendovi januar – mart 2023. godine.

Ministri bi se, u drugom krugu glasanja, trebali izjasniti o Informaciji o Godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inozemstvu za 2024. godinu; Prijedlogu aneksa Sporazuma o konačnom raspolaganju svim pravima i obavezama na pokretnoj imovini koja će i dalje služiti za potrebe odbrane (Dobojski sporazum); kao i o Godišnjem izvještaju Regulatorne agencije za komunikacije BiH za 2022. godinu.

Pod oznakom “povjerljivo” trebao bi biti razmatran Izvještaj o učešću pripadnika Oružanih snaga BiH i policijskih službenika u operacijama podrške miru za period od 1.1. do 30. 6.2023. godine.

(Vijesti.ba)

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE