Naslovnica Bosna i Hercegovina Više uhapšenih u akciji SIPA-e, pronađena plantaža marihuane, novac, droga i kriptovani...

Više uhapšenih u akciji SIPA-e, pronađena plantaža marihuane, novac, droga i kriptovani telefoni

62

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade biti predati u nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, pod čijim nadzorom su i realizovane ove aktivnosti

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su sedam osoba u sklopu operativne akcije “Nokaut” koja se trenutno odvija na području Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako je saopćila SIPA, uhapšeni se sumnjiče za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga, javlja Faktor.

– U toku su pretresi lica, objekata i pokretnih stvari koje koriste osumnjičeni na sedam lokacija na području Hercegovačko-neretvanskog kantona. U dosadašnjem toku akcije pronađena je plantaža sa ukupno 372 stabljike koje svojim izgledom asociraju na biljke indijske konoplje “Cannabis sativa”, više od dva kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, određena količina materije koja svojim izgledom asocira na sintetičke opojne droge, precizna vaga, veći broj mobilnih i takozvanih kriptovanih telefona oko 5.000 eura u različitim apoenima i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku – naveli su iz SIPA-e.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade biti predati u nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, pod čijim nadzorom su i realizovane ove aktivnosti.

Akcija se realizuje po naredbi Općinskog suda u Mostaru i u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, te uz pružanje pomoći pripadnika Granične policije Bosne i Hercegovine i Ministarstava unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog i Zapadno-hercegovačkog kantona, naveli su iz SIPA-e.

Prethodni članakOmogućeno korištenje zdravstvene zaštite neovisno o statusu uplate do 31. januara
Naredni članakBivši profesor za kojim se danima tragalo pronađen mrtav u koritu rijeke