Naslovnica Bosna i Hercegovina Vlada TK i UNHCR BiH zajedno u rješavanju problema migranata

Vlada TK i UNHCR BiH zajedno u rješavanju problema migranata

41
0

Zgrada u kojoj se trenutno nalazi Služba, kako je kazala predstavnica UNHCR-a Ganje, nalazi se u centru Tuzle i nije odgovarajuća za veći broj migranata

U cilju zagovaranja pronalaska adekvatnijeg prostora u kojem bi bila smještena Služba za poslove sa strancima danas je premijera Tuzlanskog kantona Kadriju Hodžića posjetila predstavnica UNHCR-a u Bosni i Hercegovini Lucie Gagné.

U UNHCR-u traže model kako da pomognu Službi za strance, a uloga mobilnih timova je da učestvuju u registraciji i identifikaciji migranata u Službi za poslove sa strancima, gdje bi identifikovali “ranjivost“ migranata i u skladu s tim ih upućivali u postojeće centre.

Premijer Hodžić je je kazao da će se Vlada TK rado uključiti u rješavanje tog problema, te podsjetio da je i dosadašnja saradnja bila dobra.

Zgrada u kojoj se trenutno nalazi Služba, kako je kazala predstavnica UNHCR-a Ganje, nalazi se u centru Tuzle i nije odgovarajuća za veći broj migranata.

– Dobra je prilika da sada kada nema mnogo migranata uspostavimo sistem i budemo spremni na mogući priliv koji bi mogao uslijediti dolaskom ljepšeg vremena – rekla je Ganje.

Napomenula je da su u okviru UNHCR-a BiH već formirani mobilni timovi, saopćeno je iz Vlade TK.

Prethodni članakNATO poručio da Rusija raspoređuje 30 hiljada vojnika u Bjelorusiji
Naredni članakMuzaferija uoči nastupa u Pekingu: Uslovi su odlični, trke će biti zanimljive

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime