Naslovnica Svijet Vlasti proglasile “crvenu uzbunu” zbog obilnih padavina i poplava, prijete i lavine

Vlasti proglasile “crvenu uzbunu” zbog obilnih padavina i poplava, prijete i lavine

74

Francuska meteorološka uprava proglasila je “crvenu uzbunu” za obilne padavine i poplave na jugozapadu zemlje u regijama Pireneji-Atlantik, Landes, Hautes-Pyrenees, Haute-Garonne i Ariege

Zbog poplava izazvanih obilnim padavinama u pet regija na jugu Francuske na snazi je “crveno upozorenje”, javlja Anadolu Agency (AA).

Francuska meteorološka uprava proglasila je “crvenu uzbunu” za obilne padavine i poplave na jugozapadu zemlje u regijama Pireneji-Atlantik, Landes, Hautes-Pyrenees, Haute-Garonne i Ariege.

En direct de Vicdessos #ariege 📷 Lafee Nanou pic.twitter.com/hPAMvaTerk

— Météo Pyrénées (@Meteo_Pyrenees) January 10, 2022

Izdato je “narandžasto upozorenje” zbog opasnosti od poplava u regijama Gerd, Nord i Aisne, te opasnosti od lavina u regiji Pirineji-Orientales.

Coulée de boue à Mérens Les Vals Rn20 📷Syncro_lagooneuh pic.twitter.com/303kH4YnoQ

— Météo Pyrénées (@Meteo_Pyrenees) January 10, 2022

Lokalni mediji su objavili da je u pojedinim dijelovima regije Pireneji-Atlantik obustavljen željeznički saobraćaj, a u nekim gradovima ukinut je prijevoz za škole.

🔴 INFO – #Météo : Cinq départements du Sud-ouest sont placés en vigilance rouge pour risque de crues, pluie et inondations ce lundi. 900 foyers sont privés d'électricité au Pays Basque. Les risque de coulées de boues, de crue et d'avalanche sont très élevés. pic.twitter.com/WpBkFYr9eE

— FranceNews24 (@FranceNews24) January 10, 2022

U zajedničkom saopćenju guvernera Pirineja-Istočni i Ariege objavljeno je da su putevi koji povezuju zemlju sa Andorom zatvoreni zbog loših vremenskih uslova.

pic.twitter.com/FEjumAys5h

— Météo Pyrénées (@Meteo_Pyrenees) January 10, 2022

Obilne padavine se očekuju do sutra.

Prethodni članakMIRNES MUJIĆ, PREDSJEDNIK NEZAVISNOG STRUKOVNOG SINDIKATA DZ CAZIN – OVDJE JE SKORO NEMOGUĆE ŽIVJETI U OVAKVIM USLOVIMA
Naredni članakPONOVO USPOSTAVLJENI UREDOVNI DANI OMBUDSTEMA U BIHAĆU