Naslovna Magazin Vozačica autobusa je primijetila da nešto nije u redu s dječakom, odmah je reagirala (VIDEO)

Vozačica autobusa je primijetila da nešto nije u redu s dječakom, odmah je reagirala (VIDEO)

Od admin
A+A-
Resetiraj

“Osjećam se kao da me Bog tamo stavio s razlogom.”
U trenutku koji zaustavlja srce jednog običnog školskog jutra, brza akcija vozačice školskog autobusa u Dallasu pretvorila ju je u heroja, spasivši život dječaku.

Sedmogodišnjak je progutao kovanicu i gušio se, ali zahvaljujući brzom razmišljanju i mirnom ponašanju Raquel Radford Baker, danas je zdrav i zdrav.
Raquel nije ni trebala biti na dužnosti tog dana, no mijenjala je kolegu. Događaji su se brzo razvijali kada joj je dječak prišao, teško dišući i uspio joj reći da mu je novčić zapeo u grlu.

Bez trenutka oklijevanja, Raquel je krenula u akciju. “Jedino o čemu sam mogla razmišljati je da spasim ovu bebu. Moram ga spasiti”, prisjeća se ona.
Oslanjajući se na svoje iskustvo i prisebnost, vozačica je izvela Heimlichov zahvat na dječaku upravo tamo u autobusu te nastavila čak i kad ga je brzo pomaknula prema pločniku, potičući ga da cijelo vrijeme diše.

Vjera joj je dala snagu
Intenzivni trenuci snimljeni su videom, ističući ženinu odlučnost i usredotočenost. “Dok smo stigli do pločnika, bio je modar u licu i mlitav. Nije govorio”, ispričala je prepričavajući zastrašujuće trenutke.

Unatoč pritisku, Bakerova vjera davala joj je snagu. “Osjećam se kao da me Bog tamo stavio s razlogom. Da nisam bila tamo, ne znam što bi drugi vozač napravio, mislim, ne znam. Bila sam tada nervozna, ali jednostavno nisam mogao paničariti. Rekla sam samo da mi Bog pomogne. Pomozi mi da spasim ovu bebu. To je sve što sam znala”, rekla je vođena svojom vjerom. Osjećaj olakšanja bio je neodoljiv kad je dječak konačno udahnuo i uvjerio je: “Gospođo Rocky, dobro sam. Mogu disati.”
Ovaj nevjerojatan čin hrabrosti i vjere nije prošao nezapaženo. Okrug je odao počast vozačici te su joj čak dali herojski plašt. Raquel, koja je i sama majka, duboko je osjetila utjecaj incidenta jer se sve dogodilo “stvarno blizu kuće”.

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE