Naslovnica Bosna i Hercegovina Vučić: Volim Srbe, ali ne mogu da zamislim Priboj bez Bošnjaka

Vučić: Volim Srbe, ali ne mogu da zamislim Priboj bez Bošnjaka

90

„Ja sam Srbin, predsednik Srbije i naravno da volim Srbe, ali ne mogu da zamislim Priboj bez Bošnjaka, i neće biti bez Bošnjaka jer imaju ista prava kao Srbi“, poručio je Vučić.

Svi koji su odgovorni za bilo kakvo pravljenje problema biće sankcionisani, moramo svoju decu da učimo da moramo živeti zajedno, izjavio je u Priboju predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i poručio da država neće imati milosti za one koji hoće da naruše mir.

„Ja sam Srbin, predsednik Srbije i naravno da volim Srbe, ali ne mogu da zamislim Priboj bez Bošnjaka, i neće biti bez Bošnjaka jer imaju ista prava kao Srbi“, poručio je Vučić, prenosi agencija Beta.

Naglasio je da „oni moraju da žive zajedno“.

“Reći će Bošnjaci to je prazna priča i bajka, ali nije, to je stvaran život, i Bošnjak iz Starog Priboja i Sjeverina kao i Srbin iz Pribojske banje i sela prema Rudom – jednako je ovo njegova zemlja kao što je moja i svakoga od vas ovde”, rekao je Vučić.

U Priboju se prethodnih dana desilo nekoliko incidenata. Pojavio se snimak kako policajci pjevaju na proslavi pjesmu sa stihovima “oj, Sjenice nova Srebrenice, oj Pazaru novi Vukovaru”, a nekoliko dana kasnije snimak je zabilježio kako mladić u grupi pjeva “Božić je, Božić je, pucaj u džamije”. Nakon toga je Vučić najavio da će posjetiti Priboj.

“Za nas je Priboj ispit da li smo ljudi ili ne i ne smije da nam se događa da djeca pjevaju da neko puca u džamije”, upozorio je Vučić i poručio da, kao što poštujemo naše crkve manastire i ikone, tako moramo poštovati i komšije muslimane.

“Ako neko misli da to neko može i treba da sruši, imaće posla sa državom, a država po pitanju očuvanja mira i stabilnosti neće imati milosti”, poručio je Vučić u Priboju.

Prethodni članakODLUKA O JAVNOM REDU I MIRU, KOJOM SE REGULIŠU SLUČAJEVI NASILJA NA INTERNETU – SANKCIJE IZMEĐU 300 I 500 KM
Naredni članakNova istraga protiv Đokovića, sve je više argumenata za deportaciju