Naslovnica Bosna i Hercegovina Vukanović pokazao papir: Mađarima dio Elektroprivrede RS na odgođeno plaćanje?!

Vukanović pokazao papir: Mađarima dio Elektroprivrede RS na odgođeno plaćanje?!

76

Vukanović tvrdi da zna koji su to novi zajednički interesi Dodika i mađarskog premijera Viktora Orbana

Poslanik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović smatra da je sva “predstava” u Tužilaštvu BiH oko prenosa nadležnosti politička farsa.

Vukanović je u programu BN televizije kazao kako je pitao šta su uradili sa predmetom “vila Milorada Dodika”, što to Tužilaštvo nikada nije uradilo.

“Dakle, sva ova predstava koja se izvodi u Narodnoj skupštini je farsa. Dodik je marioneta u rukama velikih sila koje ga drže iz svojih interesa”, kaže Vukanović.

Vukanović tvrdi da zna koji su to novi zajednički interesi Dodika i mađarskog premijera Viktora Orbana.

“Imam prijedlog ugovora koji je potpisala Slavica Injac i radi se o prodaji solarne elektrane koju je trebala da gradi Elektroprivreda RS. I Luka Petrović (generalni direktor Elektroprivrede RS) 70 posto akcija te firme koja je dio Elektroprivrede RS daje firmi iz Mađarske. Dakle, dođe ovdje Orban i podrži ga i on mu da dio Elektroprivrede. Ako Milorad Dodik vrijedi 20 posto Elektroprivrede, e svaka mu čast”, rekao je Vukanović.

Vukanović je kazao i da će Orban pustiti Dodika “niz vodu” čim mu Evropska unija u izbornoj godini da 15 milijardi eura…

Orban je prije tri dana objavio kako će blokirati bilo kakav pokušaj uvođenja sankcija Miloradu Dodiku te kako RS-u daje finansijsku pomoć od 100 miliona eura. Vukanović tvrdi da to nije pomoć, nego kredit.

Prethodni članakTorres stigao u Barcelonu na ljekarski pregled
Naredni članakU CAZINU ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA PREDSTAVNIKA BORAČKIH UDRUŽENJA