Naslovnica Bosna i Hercegovina Za novogodišnje praznike izmjena rada gradskog javnog prijevoza

Za novogodišnje praznike izmjena rada gradskog javnog prijevoza

96

Za ponedjeljak, 3. januar 2022. godine najavljen je početak prodaje pretplatnih karata (za januar 2022. godine) za radnike, nezaposlene osobe, uposlenike MUP-a, strane penzionere, bračnog druga penzionera te privremenih penzionerskih kupona, godišnjih, polugodišnjih i tromjesečnih karata

Kantonalno javno komunalno preduzeće “Gradski saobraćaj” d.o.o. Sarajevo (GRAS) najavio je izmjenu režima rada gradskog javnog prijevoza, za novogodišnji praznik.

Tako će u subotu i nedjelju (1. i 2. januara 2022. godine) javni gradski prijevoz raditi po prazničnoj odnosno nedjeljnoj šemi. U ponedjeljak, 3. januara 2022. godine javni gradski prijevoz odvijat će se prema šemi rada za subotu. Kako napominju iz GRAS-a, prijevoz na Bjelašnicu odvijat će se svakodnevno u januaru – tokom zimskog školskog raspusta.

Za ponedjeljak, 3. januar 2022. godine najavljen je početak prodaje pretplatnih karata (za januar 2022. godine) za radnike, nezaposlene osobe, uposlenike MUP-a, strane penzionere, bračnog druga penzionera te privremenih penzionerskih kupona, godišnjih, polugodišnjih i tromjesečnih karata.

– Zbog novogodišnjih praznika, u ponedjeljak 3. januara, prodaja će se vršiti na dežurnim prodajnim mjestima (Ilidža, Dobrinja, Otoka, Ćumurija i Vogošća), od 8 do 13.30 sati. Informaciju o datumu početka izdavanja kupona za šehidske porodice, ratne vojne invalide i dobitnike ratnih priznanja i odlikovanja objaviti ćemo naknadno – navodi se.

Za penzionere i redovne studente Kantona Sarajevo pretplatne karte za javni gradski prijevoz, za mart 2020. godine, bit će produžene do 31.01. 2022. godine. Učenici osnovnih i srednjih škola, te redovni studenti prve godine studija u akademskoj 2021/2022. godini i u narednom periodu, umjesto iskaznica za prijevoz, koristit će ovjerene kopije potvrda sa slikom, sve do izrade elektronskih iskaznica.

Podajna mjesta Ćumurija, Otoka, Dobrinja i Ilidža, radnim danima od 4. do 10. januara, radit će produženo (od 7.00 – 16.30 sati), a od 11. januara do kraja mjeseca od 7.00 do 15 sati. Prodajna mjesta Alipašin Most, Nedžarići, Hadžići i Vogošća radnim danima rade od 7.00 do 15 sati. Sva prodajna mjesta radit će u subotu, 08. januara od 8.00 do 13.30 sati.

– Prodaja radničkih kupona zone A, osim uobičajenih prodajnih mjesta, vrši se i na kioscima GRAS-a na Baščaršiji, Domu Armije, Marijinom Dvoru, Željezničkoj stanici i Čengić Vili – saopćila je Služba za odnose s javnošću GRAS-a.

Autor: Fena

Prethodni članakSnaga imunog sistema je ključ post-covid rehabilitacije
Naredni članakRASTEREĆENJE PRIVREDE ZAHTJEVI SU KOJI PREMA VLASTIMA NA SVIM NIVOIMA TRAŽE PRIVREDNICI U NAŠOJ ZEMLJI