Naslovnica Unsko-sanski kanton ZAJEDNIČKA PRESS KONFERENCIJA SDP-A I “ČETVORKE”: UČINJEN JE PRVI KORAK NA STABILIZACIJI...

ZAJEDNIČKA PRESS KONFERENCIJA SDP-A I “ČETVORKE”: UČINJEN JE PRVI KORAK NA STABILIZACIJI STANJA U USK

49

– Iako su u konačnici za Odluku o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja USK glasali skoro svi zastupnici u Skupštini, činjenica je da je presudio dogovor koji je postigao SDP sa četvorkom, odnosno zastupnicima Naše stranke, Pomak-a i dva nezavisna zastupnika.
Prvi korak je učinjen. Podržana je Odluka o privremenom finansiranju ZZO. Slijedeći će ovisiti o ishodu daljih pregovora na koje su pozvane i stranke sa najvećim brojem zastupnika NES i SDA, a sve u cilju prevazilaženja političke krize u Kantonu.
„Dogovorili smo se da idemo u smjeru promjena i da te promjene predvodi SDP a da u promjenama prvenstveno sudjeluju zastupnici građanske orijentacije što bi možda bilo prvi put  da u USK  predvodi građanska orijentacija  a nadamo se razumu ostale dvije velike stranke u Skupštini i da ćemo sa njima postići kompromis“, kazala je zastupnica Naše stranke Vildana Alibabić.
„Mi ćemo NES-u  sa kojima smo u partnerstvu tri i po godine ponuditi  razgovore, imaju  opcije, da nađu 16 ruku, da imaju zajedno sa SDA  dovoljno  glasova i bez nas i četvorke ili opcija da budu konstruktivni i podrže nas učešćem u Vladi ili bez ali da budu konstruktivni ali ne možemo dozvoliti da dvije najveće partije prebace težište na SDP i na četiri zastupnika i da se igramo sa životima građana“, izjavio je predsjedavajući Skupštine Razim Halkić.
  

Izvor: RTV USK

Prethodni članakŠarović o izjavam Ursule von der Leyen: Mi smo upozoravali da može doći do ovoga
Naredni članakBjelorusija u embargo za prehrambene proizvode Srbiji