Naslovnica Bužim Zajedno za ortopedska i druga pomagala bez korupcije

Zajedno za ortopedska i druga pomagala bez korupcije

59
Dana 06.09.2022. godine, u sklopu projekta “Zajedno za ortopedska i druga pomagala bez korupcije”, održan je sastanak predstavnika Udruženja distrofičara Bužim sa Kantonalnim zastupnikom i zamjenikom predsjedavajućeg Skupštine USK-a Nisvetom Jusićem.
Sastanci sa izabranim zastupnicima u Skupštini USK-a su planirane aktivnosti u sklopu ovog projekta, a cilj sastanaka je da se dobije deklarativna javna podrška izabranih zastupnika u ostvarivanju ključnih ciljeva ovog projekta.
Ispred projektnog tima Samir Đulić je upoznao zastupnika Jusića sa ciljevima projekta i do sada pokrenutim inicijativama prema nadležnim Kantonalnim institucijama u cilju ostvarivanna istih, te zatražio podršku ovog zastupnika u ostvarivanju ciljeva projekta.
Zastupnik Jusić se zahvalio na pozivu, te je između ostalog istakao: “Izuzetno pozdravljam Vašu hrabrost i odlučnost da se bavite ovom problematikom, posebno mi je drago vidjeti da se bavite specifičnom temom iz oblasti zdravstva koja je važna za Vašu populaciju i na tom putu imate moju neupitnu podršku”.
Projekat “Zajedno za ortopedska i druga pomagala bez korupcije” Udruženje distrofičara Bužim realizuje u partnerstvu sa udruženjem “Amputirci” Bužim, kroz veliki USAID projekat “Podrška građanima u borbi protiv korupcije”, čiji je glavni implementator Centar civilnih inicijativa.
Prethodni članakMuškarac koji je pretučen 29. avgusta jučer preminuo u bolnici
Naredni članakPercepcija javnosti se i dalje pogoršava, pravosuđe mora u odlučniju borbu protiv korupcije