Naslovnica Unsko-sanski kanton ZAVRŠENA POSLJEDNJA FAZA REKONSTRUKCIJE I MODERNIZACIJE PRVOMAJSKE ULICE U BOSANSKOJ KRUPI

ZAVRŠENA POSLJEDNJA FAZA REKONSTRUKCIJE I MODERNIZACIJE PRVOMAJSKE ULICE U BOSANSKOJ KRUPI

52
0

– Asfaltiranjem posljednjih 260 metara u okviru ove faze, završena je rekonstrukcija i modernizacija saobraćajne komunikacije koja je ukupne dužine 1360 metara…
BOSANSKA KRUPA, 31. decembra – Proteklih dana završena je i posljednja faza rekonstrukcije i modernizacije ulice Prvomajska u Bosanskoj Krupi u vrijednosti od oko 175.000,00 KM. Dio sredstava u iznosu od 99.918,00 KM osiguran je iz Grant sheme „Poboljšanje dostupnosti i kvaliteta javnih usluga u općinama i gradovima u FBiH“, koja se implementirala putem UNDP-ovog projekta Integriranog lokalnog razvoja, dok je preostali dio u iznosu od  75.082,00 KM osigurala Općina Bosanska Krupa.
Izgradnjom novih 230 metara kanalizacijske infrastrukture zaokružen je proces uključivanja fekalne kanalizacije na glavni recipijent „Kalender“, čime su odvojene oborinske i otpadne vode, te otklonjen negativan uticaj po okoliš i eroziju ovog terena. Oko 700 građana ulice Prvomajska imat će direktan benefit završetkom ovog projekta.
Sredstva za realizaciju ove Grant sheme i implementaciju ovog projekta osigurale su Vlada FBiH, kao i Vlada Švicarske, putem Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP), koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švicarske i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini (BiH). Grant shema se realizirala u sklopu Finansijskog mehanizma za podršku integriranog i održivog lokalnog razvoja u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Izvor: RTV USK

Prethodni članakTegeltija: Više od 20.000 zaposlenih u institucijama BiH neće ostati bez plata
Naredni članakZvijezdi Cityja lopovi provalili u kuću i pretukli ga pred suprugom i kćerkicom

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime