Naslovnica Svijet Završeni razgovori Rusije i Ukrajine, uskoro druga runda pregovora

Završeni razgovori Rusije i Ukrajine, uskoro druga runda pregovora

44

Pregovori su se odvijali u jednoj od rezidencija bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka, na ukrajinsko-bjeloruskoj granici

Predstavnici Rusije i Ukrajine zaključili su razgovore održane u Bjelorusiji s ciljem posredovanja u miru usred sukoba koji je u toku.

Pregovori su počeli u ponedjeljak prijepodne s ciljem trenutnog prekida vatre i povlačenja ruskih snaga, ranije je objavio ured ukrajinskog predsjednika.

Savjetnik Kremlja Vladimir Medinski predsjedao je ruskom delegacijom, dok je Kijev predvodio ministar odbrane Oleksij Reznikov.

Kremlj je, preko svog glasnogovornika Dmitrija Peskova, poručio da ne želi tokom pregovora obznaniti svoje stajalište.

– Moramo pregovarati u tišini. Neću govoriti javno o našim stavovima – rekao je na konferenciji za medije u ponedjeljak.

Pregovori su se odvijali u jednoj od rezidencija bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka, na ukrajinsko-bjeloruskoj granici.

– Ukrajina i Rusija su na razgovorima identificirali niz tema oko kojih je izneseno niz prijedloga i rješenja – rekla je ukrajinska strana.

Ukrajinski i ruski zvaničnici završili su prvu rundu pregovora o prekidu vatre. Delegacije se vraćaju u svoje glavne gradove na konsultacije, javio je također i AFP.

Autor: Fena

Prethodni članakAlden Kajtaz, the first man of the Ministry of Education employed on the basis of forged documentation
Naredni članakSrpski tabloidi optužuju Ukrajinu da je napala Rusiju, kažu i da će Putin spojiti Srbiju i RS