Naslovnica Unsko-sanski kanton ZDRAVSTVENI SISTEM USK-A: HITNO RJEŠAVATI PROBLEME PRIJE NEGO ŠTO SE ‘KUPI KARTA...

ZDRAVSTVENI SISTEM USK-A: HITNO RJEŠAVATI PROBLEME PRIJE NEGO ŠTO SE ‘KUPI KARTA U JEDNOM SMJERU’

62

– Govoreći o potrebnim rješenjima za određene probleme u zdravstvenog sistemu, prim. dr. Hajrudin Halilović, pomoćnik direktora za medicinska pitanja u ‘KB’ Bihać naglašava kako se mora voditi računa da, prije nego što im, primjerice, ljekar ode u penziju, moraju imati zamjenu za tog ljekara…
BIHAĆ, 25. januara – Dok danonoćno biju bitku s koronavirusom, zdravstveni radnici i dalje čekaju zarađenu decembarsku plaću. Zbog nezadovoljstva i nemarnog odnosa vlasti prema njima, većina njih kupuje kartu u jednom smjeru, želeći sebi i svojoj porodici obezbijediti bolju i sigurniju budućnost.
Kako nam je kazao dr. Izet Sulejmanović, specijalista Interne medicine, generalni problem u cijelom zdravstvenom sistemu pa samim tim i u Kantonalnoj bolnici u Bihaću jeste i taj što su plate zdravstvenih radnika i ljekara male, što remeti njihov društveni status i fokus u pogledu angažmana u zdravstvenoj ustanovi, te ih skreće ka drugim rješenjima.
Prim. dr. Hajrudin Halilović, pomoćnik direktora za medicinska pitanja u ‘KB’ Bihać naglašava kako se mora voditi računa da, prije nego što im primjerice ljekar ode u penziju, moraju imati zamjenu za tog ljekara. Sadašnja zbilja je opterećena brojnim problemima koje valja rješavati, među kojima su i oni koji ih limitiraju u pogledu razvoja zdravstvenog sistema.


Izvor: RTV USK

Prethodni članakŠarović: RS je postala utočište kriminalcima koji rade protiv interesa Srbije
Naredni članakVaha odveo Maroko u četvrtfinale Afričkog kupa nacija