Naslovnica Svijet Zelinski nakon razgovora s Erdoganom: Turska će blokirati prolaze ruskim vojnim brodovima

Zelinski nakon razgovora s Erdoganom: Turska će blokirati prolaze ruskim vojnim brodovima

45

Erdogan je tokom razgovora izrazio saučešće građane Ukrajine koji su izgubili živote u ruskom napadu te poželio brz oporavak ranjenima

Predsjednik Repuublike Turske Recep Tayyip Erdogan obavio je telefonski razgovor s ukrajinskim liderom Volodimirom Zelenskim.

U saopćenju iz Ureda za komunikacije Predsjedništva Turske navedeno je kako su Erdogan i Zelenski razgovarali o napadu Rusije na Ukrajinu i najnovijim zbivanjima na tom planu.

Erdogan je tokom razgovora izrazio saučešće građane Ukrajine koji su izgubili živote u ruskom napadu te poželio brz oporavak ranjenima.

Erdogan je poručio kako se trude da se primirje proglasi što je prije moguće kako Ukrajina ne bi trpjela daljnju štetu i kako bi se spriječio daljni gubitak života.

VEZANI Ponovo se oglasio Zelenski, traži da se Ukrajina primi u EU i poručio: Branit ćemo se do kraja

Na društvenim mrežama nakon razgovora oglasio se i Zelenski koji tvrdi kako će Turska zatvoriti prolaze za ruske ratne brodove.

Dodao je i kako će Turska pružiti Ukrajini humnitarnu i vojnu pomoć.

“Narod Ukrajine ovo neće nikad zaboraviti!”, poručio je Zelinski.

I thank my friend Mr. President of 🇹🇷 @RTErdogan and the people of 🇹🇷 for their strong support. The ban on the passage of 🇷🇺 warships to the Black Sea and significant military and humanitarian support for 🇺🇦 are extremely important today. The people of 🇺🇦 will never forget that!

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) February 26, 2022

Prethodni članakDok Putin pokušava okupirati Ukrajinu: Dodik i Čović u BiH mašu ruskom zastavom
Naredni članakBOSNA I HERCEGOVINA SUTRA OBILJEŽAVA 1. MART – DAN NEZAVISNOSTI