Naslovna Sport Zeljković: Od prvog dana se pokušava opstruisati moj rad

Zeljković: Od prvog dana se pokušava opstruisati moj rad

Od admin
A+A-
Resetiraj

“Od prvog dana mog predsjedničkog mandata u NFSBiH ovo je već postala uobičajena stvar da se putem anonimnih krivičnih prijava pokušava izvršiti opstrukcija mog rada i da se stvori neka doza pritiska. Nadležni organi su već nekoliko puta pročešljali rad NFSBiH i nisu ustanovljene bilo kakve nepravilnosti, ni što se tiče poslovanja, ni što se tiče ostalih segmenata funkcionisanja NFSBiH. Ne želim dublje da se bavim tom temom i posvećen sam predstojećim obavezama i radnim aktivnostima.”

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH je na temelju prijava, formiralo dva predmeta protiv Fudbalskog saveza BiH, potvrđeno je za Vijesti.ba.

Iz Tužilaštva BiH su nam istakli da se predmeti nalaze u fazi provjere navoda iz podnesene krivične prijave.

“Možemo odgovoriti da je Tužilaštvo BiH na temelju prijava, formiralo dva predmeta. Predmeti se nalaze u fazi provjere navoda iz podnesene krivične prijave, te će nakon donošenja tužilačke odluke, javnost biti informisana. S obzirom na zaštitu interesa predmeta na kojima tužilaštvo radi, ne možemo govoriti o imenima ili detaljima”, saopštili su iz Tužilaštva.

Naime, kako nezvanično saznajemo, provjerava se poslovanje Saveza, čelnici ove ustanove sa predsjednikom na čelu, finansijski tokovoi, te trgovina utjecajem.

(Vijesti.ba)

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE