Naslovna Magazin Žena uvela u kuću i nahranila prosjaka. Nije ni slutila što će se dogoditi nekoliko godina kasnije

Žena uvela u kuću i nahranila prosjaka. Nije ni slutila što će se dogoditi nekoliko godina kasnije

Od admin
A+A-
Resetiraj

Uvela ga je sa još dvojicom prosjaka u kuću i nahranila ih uz riječi da je nikada ne zaborave.
He Rongfeng, danas imućni 38-godišnji kineski poduzetnik, uspio je prije nekoliko pronaći ženu na koju nikad nije prestao misliti i pokucao joj na vrata s čekom vrijednim 130.000 eura.

Poduzetnik je nekada bio sirotinja i za život je zarađivao proseći a te davne 1993. godine sreo je Dai Ksingfen (45) koja se nad njim sažalila. Uvela ga je sa još dvojicom prosjaka u kuću i nahranila ih uz riječi da je nikada ne zaborave.
“Nahranila nas je, dopustila nam je da kod nje prespavamo i ujutro nam je dala još i novac za karte. Te noći nam je rekla da nije sramota biti siromašan i ispratila uz riječi da uvijek treba da težimo tome da budemo dobre osobe”, ispričao je poduzetnik.

Žena, dirnuta već samom činjenicom što je se sjeća, odbila je ček uz riječi kako mu nije pomogla zato da bi joj se to isplatilo, ali je pristala da je daruje plaketom na koju je tajkun napisao: “Moja je zahvalnost teška poput planine”.

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE