Naslovna Bužim Zora je blizu kada je tama najveća!

Zora je blizu kada je tama najveća!

Od admin
A+A-
Resetiraj

Safet “Džidžo” Isaković, komandant interventno diverzantskog voda “Gazije” u sastavu 505. bužimske brigade 5. Korpusa Armije RBiH je presudom Vrhovnog suda Federacije BiH nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora, nakon što je dva puta oslobađan po istim tačkama optužnice.
Povodom nepravomoćne presude, oglasio se na društvenim mrežama i pisac Suvad Hadžić.

Njegvu objavu prenosimo u cijelosti:
-Devet puta biti ranjen u odbrani BiH, zamisli devet puta primiti metak ili geler u ranoj mladosti a ostati neupitni zaljubljenik u svoju jedinu Domovinu.
-Dva brata šehida aBd spustiti u mezar u jednom danu, zamisli… dva brata spustiti u mezar u odbrani Domovine i onda je voljeti još više.
-Zbog časnog vojevanja od Države dobiti najveće ratno priznanje, zamisli… najveće ratno priznanje dobiti a onda biti proganjan od strane dušmana Domovine i ostati častan k’o blistavi dijamant na braniku Domovine.
-Formirati porodicu i djeci govoriti o ljubavi prema Domovini, zamisli… govoriti o ljubavi prema Domovini a ona te progoni!
-Ali, on zna, Safet Džidžo Isaković zna da ga ne progoni Domovina nego oni koje je na bojnom polju porazio a oni kao korov čekali priliku.
-Biti osuđen na zatvorsku kaznu zbog svega naprijed spomenutog i opet poručiti da mu u BiH niko ne dira, zamisli… da mu u BiH niko ne dira!
-Jer, kao što neko mudro reče:”Zora je blizu kada je tama najveća!”

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE