Naslovnica Svijet Zoran Zaev ponovo podnio ostavku

Zoran Zaev ponovo podnio ostavku

74

Demokracija znači i odgovornost. Svojom ostavkom preuzimam odgovornost i dajem primjer za građansku dužnost budućih čelnika, ali i dajem još jedan doprinos jačanju demokratskog kapaciteta zemlje, napisao je Zaev na Facebooku

Predsjednik Vlade Republike Sjeverne Makedonije Zoran Zaev podnio je ostavku parlamentu u toj zemlji, javlja Anadolija Agency (AA).

“Danas sam podnio ostavku na mjesto premijera Republike Sjeverne Makedonije predsjedniku Sobranja Talatu Xhaferiju”, poručio je Zaev u objavi na društvenoj mreži Facebook, te dodao:

“Demokracija znači i odgovornost. Svojom ostavkom preuzimam odgovornost i dajem primjer za građansku dužnost budućih lidera, ali dajem i još jedan doprinos u jačanju demokratskog kapaciteta zemlje.”

Zahvalio je zastupnicima u Sobranju, ovom i prethodnom sazivu, članovima oba saziva Vlade za vrijeme njegovog mandata, kao i građanima Sjeverne Makedonije.

“Želim dobrobit i prosperitet svim našim građanima, svim zajednicama, svim našim ljudima”, rekao je Zaev.

Inače, premijer Zaev, nakon što nije postigao očekivane rezultate drugog kruga lokalnih izbora u zemlji, koji su održani 31. oktobra, najavio je ostavku na mjesto premijera i predsjednika Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM).

Prethodni članakAustrija od 27. decembra pooštrava mjere
Naredni članakPjanić: Do kraja sezone ostajem u Besiktasu