Naslovna Sport Zrinjski navodno htio odgoditi utakmicu protiv Alkmara zbog teksta

Zrinjski navodno htio odgoditi utakmicu protiv Alkmara zbog teksta

Od admin
A+A-
Resetiraj

Tako piše Večernji. Naime, na službenim stranicama AZ Alkmaara u opširnom tekstu predstavljen je Zrinjski i komplikovana historija kroz koju je ovaj klub prošao.

Javnosti je posebno bio zanimljiv dio teksta u kojem su Nizozemci pisali o stadionu Pod Bijelim brijegom kao mjestu koje je za vrijeme rata služilo kao logor za bošnjačko i srpsko stanovništvo u Mostaru.

Prema pisanju Večernjeg, nakon toga je sazvan hitan sastanak uprave Zrinjskog te je upućena poruka Nizozemcima kako će susret biti otkazan. 

Ipak, Nizozemci su na traženje Zrinjskog izmijenili tekst pa se navodno odlučilo  da će se susret ipak igrati, iako nije jasno kako jedan klub mimo UEFA-e može odlučiti o otkazivanju utakmice.

(Vijesti.ba)

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE