Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    FILM LAB – Kids Movie Star: Mali filmski autori, velike poruke

    25. Decembra 2025.

    Čestitamo! Selma Šulić iz Ključa diplomirala na Univerzitetu u Sarajevu

    25. Decembra 2025.

    Havana je slatko naslijeđe Zenice i ZDK-a te kao takva i nematerijalna baština BiH

    24. Decembra 2025.

    Saobraćajna nesreća u Cazinu: Fiat udario pješakinju

    24. Decembra 2025.

    Amar Alibegović ima novi klub: Iz Italije preselio u Španiju

    24. Decembra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»‘Ne mogu mu ništa’: Džekin restoran na drugom mjestu od 352 restorana u Dubrovniku
    Magazin

    ‘Ne mogu mu ništa’: Džekin restoran na drugom mjestu od 352 restorana u Dubrovniku

    24. Aprila 2024.3 Mins Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Restoran Ezza u Dubrovniku, gdje se uživa u steakovima i koktelima s pogledom na dubrovačke zidine, drevnu luku i Lokrum, rezultat je ljubavi kapetana fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edina Džeke prema jadranskom biseru.

    Elitni restoran koji je Džeko otvorio prije nekoliko godina, nedavno se našao na meti kritika navijača Olympiakosa koji su na stranici TripAdvisora ostavili negativne recenzije uoči susreta četvrtfinala Konferencijske lige protiv Fenerbahčea.

    Zlobne komentare ostavili su navijači koji restoran nisu ni posjetili, ali Ezza je zadržao odličnu ocjenu i na drugom je mjestu od 352 restorana u Dubrovniku.

    “Dubrovnik je mjesto u kojem sam se oduvijek osjećao kao kod kuće. Ovdje sam želio napraviti restoran kao niti jedan drugi, za sve one koji vole Dubrovnik koliko i ja. Usput sam imao sreću da sam upoznao Armina Hadžića, mojeg poslovnog partnera, koji dijeli istu strast prema vrhunskoj gastronomiji. Nakon mjeseci napornog rada i predanosti da sve bude savršeno, rodio se EZZA Steak & Cocktail Bar“, objavio je svojevremeno Edin Džeko na društvenim mrežama.

    “Ezza je restoran u kojem se strast susreće s kulinarskom kreativnošću, izvrsnim servisom te sjajnim vinima i kreativnim koktelima s potpisom. Kroz svoju ponudu, od samog ulaska u restoran, cilj nam je svakome gostu dočarati viziju živopisnog, predivnog Dubrovnika kao svjetskog grada, vodeći ih pritom na nezaboravno putovanje u kojemu uživaju sva čula i koje će pamtiti cijeli život“, kažu u restoranu čiji se jelovnik bazira na mesu koje odležava, kako kažu, na poseban način”.

    Prema preporuci kuće Ezza je mjesto na kojem ćete pojesti izvrsni australski Wagyu ribeye steak ili japanski Wagyu A5 ramstek, no osim mesa hvali se i krem juha s kukuruzom sa žara (16 eura), tataki tuna (25 eura) ili pak tjestenina s istarskim crnim tartufima (37 eura).

    Na meniju ćete pronaći brisket koji se priprema 12 sati (39 eura), Tomahawk steak (185 eura za kilogram, s kosti), kao i Wagyu Ezza burger sa crnim tartufima (39 eura). Pažnju plijeni i desert Tokyo 9 (karamel od soje s mliječnim sladoledom, meringa od wasabija, yuzu, lješnjaci) po cijeni od 17 eura.

    Azijska jela na meniju ne trebaju čuditi jer suvlasnik i executive chef Armin Hadžić Denza potpisuje i lanac wok barova u Hrvatskoj i BiH.

    Chef Edin Džemat koji je zanat ispekao u Švedskoj, u svojem životopisu ima i titulu kapetana švedskog kulinarskog tima. Prije nego što je došao u Dubrovnik, kuhao je i u svjetski poznatoj Nomi.

    “Iznimno smo ponosni i na svoje jedinstvene koktele s potpisom kao što su Libertas, Dubrovnik Dragon Elixir i Orlando’s Column, a uz njih su tu i brojni svjetski klasici te uistinu respektabilna vinska karta s najpoznatijim domaćim i svjetskim etiketama“, kažu u restoranu Ezza, piše Punkufer.hr.

    (Vijesti.ba)

     

    Možda vas zanima

    FILM LAB – Kids Movie Star: Mali filmski autori, velike poruke

    25. Decembra 2025.

    Havana je slatko naslijeđe Zenice i ZDK-a te kao takva i nematerijalna baština BiH

    24. Decembra 2025.

    Ovo je najviše božićno drvce na svijetu

    24. Decembra 2025.
    Najnovije
    Magazin

    FILM LAB – Kids Movie Star: Mali filmski autori, velike poruke

    25. Decembra 2025.3 Mins Read

    Udruženje MI iz Sarajeva devetu godinu zaredom realizira Projekt FILM LAB-Kids Movie Star, jedinstvenu edukativno-kreativnu…

    Čestitamo! Selma Šulić iz Ključa diplomirala na Univerzitetu u Sarajevu

    25. Decembra 2025.

    Havana je slatko naslijeđe Zenice i ZDK-a te kao takva i nematerijalna baština BiH

    24. Decembra 2025.

    Saobraćajna nesreća u Cazinu: Fiat udario pješakinju

    24. Decembra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.