Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Šta je sve Đoković zaradio 100. titulom u karijeri

    25. Maja 2025.

    Gljivice koje ubijaju milion, klimatske promjene šire opasne patogene

    25. Maja 2025.

    U Sijera Leoneu više od 3.000 slučajeva majmunskih boginja, 14 preminulih

    25. Maja 2025.

    Demirović među junacima: Stuttgart osvojio Kup Njemačke

    25. Maja 2025.

    Ne podcjenjujte grčeve u nogama – mogu upozoravati na dijabetes

    25. Maja 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Palačinke bez tave: Ove iz rerne su novi viralni hit!
    Magazin

    Palačinke bez tave: Ove iz rerne su novi viralni hit!

    9. Marta 2025.2 Mins Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Palačinke su desert koji volimo svi, ali šta ako vam kažemo da možete uživati u tom omiljenom okusu bez da stojite s tavom u ruci?

    Palačinke su desert koji volimo svi, ali šta ako vam kažemo da možete uživati u tom omiljenom okusu bez da stojite s tavom u ruci?

    Upoznajte palačinke iz rerne – jednostavne, brze i savršeno mekane.

    Ovaj recept mijenja pravila igre jer uz minimalnu pripremu i pečenje, možete uživati u sočnom desertu, a da ne morate pratiti svaku palačinku na tavi.

    Palačinke iz rerne postale su hit na društvenim mrežama i mnogi ih već pripremaju uz razne kremaste smjese. Uz ovaj recept, neće vam trebati više od 15 minuta da uživate u toplim, mirisnim palačinkama.

    Sastojci koji su vam potrebni za ovu slasticu:

    • 1 jaje
    • 300 ml mlijeka
    • 200 g glatkog brašna
    • 1 kašika ulja
    • Ekstrakt vanilije ili vanilin šećer
    • Prstohvat soli

    Priprema:

    1. Umutite jaje, šećer, mlijeko, ulje i vaniliju dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim dodajte brašno i dobro promiješajte.
    2. Ulijte smjesu u veliki lim za pečenje, prethodno obložen papirom za pečenje.
    3. Pecite na 200 stepeni oko 15 minuta.
    4. Nakon što se ohlade, narežite palačinke na šest dijelova, napunite po želji i zarolajte.

    Punjenje? Neograničene mogućnosti!

    Džem od šljiva, borovnica, marmelada od marelica ili čak kremasti namaz od pistacija. Za ljubitelje slatkog, odlična su opcija i čokoladna glazura ili umak od karamele.

    Ako ste već obožavali tradicionalne palačinke, ali želite probati nešto novo, palačinke iz rerne donose vam odličan twist uz minimalan trud i maksimalan užitak.

    Prijatno!

    (Vijesti.ba)



    Možda vas zanima

    Gljivice koje ubijaju milion, klimatske promjene šire opasne patogene

    25. Maja 2025.

    Ne podcjenjujte grčeve u nogama – mogu upozoravati na dijabetes

    25. Maja 2025.

    Da li je Lepa Brena bila razlog kraha Bobinog prvog braka?

    25. Maja 2025.
    Najnovije
    Sport

    Šta je sve Đoković zaradio 100. titulom u karijeri

    25. Maja 2025.1 Min Read

    U finalu takmičenja u Ženevi, Nole je porazio Huberta Hurkača i tako zaokružio svoju tenisku…

    Gljivice koje ubijaju milion, klimatske promjene šire opasne patogene

    25. Maja 2025.

    U Sijera Leoneu više od 3.000 slučajeva majmunskih boginja, 14 preminulih

    25. Maja 2025.

    Demirović među junacima: Stuttgart osvojio Kup Njemačke

    25. Maja 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.