Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Mel Gibson stigao u manastir Hilandar

    28. Juna 2025.

    Čestitamo! Bišćanin Tarik Ćoralić diplomirao na Internacionalnom Burch univerzitetu

    28. Juna 2025.

    Potpisana kartica Michaela Jordana prodana za 2,5 miliona eura

    28. Juna 2025.

    Koncertom Mirze Selimovića otvoreno Mostarsko ljeto 2025.

    28. Juna 2025.

    Emir Sulejmanović potpisao za španskog velikana

    28. Juna 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Pun vitamina i odličan za krvne sudove, paradajz bismo trebali jesti svaki dan
    Magazin

    Pun vitamina i odličan za krvne sudove, paradajz bismo trebali jesti svaki dan

    27. Marta 2025.1 Min Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Mnogi ljudi ne konzumiraju paradajz dovoljno često, a postoji nekoliko važnih razloga zašto bi to trebalo da se promijeni.

    Takođe je korisno znati da se kuhanjem paradajza povećava nivo likopena, koji je veoma zdrav, u poređenju sa sirovim paradajzom.

    Paradajz je bogat vitaminom C, koji je prirodni antioksidans.

    Osim toga, sadrži vitamin A, gvožđe i kalijum, koji igraju ključnu ulogu u održavanju zdravlja nerava i normalne cirkulacije krvi.

    Vitamin K, prisutan u paradajzu, važan je za zgrušavanje krvi.

    Svakodnevno konzumiranje paradajza takođe će vam pomoći da održite kožu zdravom i sjajnom.

    Paradajz može smanjiti štetu izazvanu konzumiranjem duhana zahvaljujući kumarinskoj i hlorogenskoj kiselini koje sadrži.

    Ako pokušavate da smršate, paradajz će vam biti od velike pomoći.

    Ima malo kalorija, a bogat je vlaknima, što znači da će vas duže držati sitim i u potpomaže da se salo topi bolje.

    Ako možete, potrudite se da ga jedete svaki dan.

    Evropljani paradajz smatraju voćem. Dakle, iako se tradicionalno svrstava u povrće, paradjz je voće.

    Greška u vezi s paradajzom u svijesti ostaje zato što se paradajz uzgaja kao i većina povrća i koristi se u kulinarstvu kao povrće.

     

    (Vijesti.ba)

     

    Možda vas zanima

    Mel Gibson stigao u manastir Hilandar

    28. Juna 2025.

    Koncertom Mirze Selimovića otvoreno Mostarsko ljeto 2025.

    28. Juna 2025.

    Održano spektakularno vjenčanje Jeffa Bezosa i Lauren Sanchez u Veneziji

    28. Juna 2025.
    Najnovije
    Magazin

    Mel Gibson stigao u manastir Hilandar

    28. Juna 2025.1 Min Read

    Proslavljeni holivudski glumac i oskarovac Mel Gibson doputovao je u manastir Hilandar na Svetoj Gori…

    Čestitamo! Bišćanin Tarik Ćoralić diplomirao na Internacionalnom Burch univerzitetu

    28. Juna 2025.

    Potpisana kartica Michaela Jordana prodana za 2,5 miliona eura

    28. Juna 2025.

    Koncertom Mirze Selimovića otvoreno Mostarsko ljeto 2025.

    28. Juna 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.