Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Pogledajte šta Ibrahimović radi u bazenu u 44. godini

    21. Juna 2025.

    Sa 38 godina saznao da ima rijedak rak: Sve počelo rutinskim pitanjem farmaceuta

    21. Juna 2025.

    U saobraćajnoj nesreći u Sanskom Mostu teško povrijeđen motociklista (FOTO)

    21. Juna 2025.

    Pustite ga da nam poveća penzije!

    21. Juna 2025.

    Zvanično: Florian Wirtz novi igrač Liverpoola!

    21. Juna 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Pečene do savršenstva: Rolnice s hrenovkama za svaku priliku
    Magazin

    Pečene do savršenstva: Rolnice s hrenovkama za svaku priliku

    6. Aprila 2025.2 Mins Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Ponekad su najjednostavniji obroci oni koji ostave najjači utisak. Ove rolnice s hrenovkama su upravo to – brzi, a istovremeno elegantni zalogaji koji zadovoljavaju sve okuse.

    Hrskavo lisnato tijesto, sočne hrenovke sa sirom i mirisni začini stvaraju kombinaciju koja će oduševiti vašu porodicu ili goste. Idealne su za svaki trenutak kada želite uživati u nečemu ukusnom, a bez previše truda.

    Sastojci koji su vam potrebni (za 4 osobe):

    • 1/2 omota duboko zamrznutog lisnatog tijesta
    • 8 manjih hrenovki sa sirom
    • 1 jaje za premaz
    • Sezam, kim ili začinsko bilje po izboru

    Priprema:

    1. Na pobrašnjenoj površini, razvaljajte lisnato tijesto na debljinu od 4 mm. Narežite ga na kvadrate odgovarajuće veličine prema dužini hrenovki.

    2. Kratko skuhajte hrenovke, pa ih ostavite da se ohlade. Ovaj korak osigurava da se unutar rolnica ne pojavi višak tekućine.

    3. Uvijte hrenovke u tijesto, pažljivo preklapajući krajeve. Postavite ih na lim za pečenje obložen papirom, pazeći da uvijeni dio bude okrenut prema dolje.

    4. Premažite svaku rolnicu razmućenim jajem i pospite sezamom, kimom ili začinskim biljem po želji. Ovaj korak daje im zlatno-smeđu boju i bogat okus.

    5. Stavite rolnice u prethodno zagrijanu rernu na 180°C i pecite 20 minuta, dok ne postanu zlatne i hrskave.

    Posluživanje

    Poslužite tople, dok su još hrskave i mirisne. Savršene su i hladne, pa ih možete pripremiti unaprijed i uživati u njima kasnije. Bez obzira na prigodu, ovi mali zalogaji zasigurno će biti hit među svim generacijama.

    Zadovoljstvo u jednostavnosti – uživajte!

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Sa 38 godina saznao da ima rijedak rak: Sve počelo rutinskim pitanjem farmaceuta

    21. Juna 2025.

    Pjevač iz Maglaja oduševio legendarnog harmonikaša, ostavio ga bez riječi

    21. Juna 2025.

    Jutarnja navika koja može kočiti vaš put do vitke linije

    21. Juna 2025.
    Najnovije
    Sport

    Pogledajte šta Ibrahimović radi u bazenu u 44. godini

    21. Juna 2025.1 Min Read

    Zlatan Ibrahimović na Instagramu je podijelio videozapis kojim se pohvalio kako je i u 44.…

    Sa 38 godina saznao da ima rijedak rak: Sve počelo rutinskim pitanjem farmaceuta

    21. Juna 2025.

    U saobraćajnoj nesreći u Sanskom Mostu teško povrijeđen motociklista (FOTO)

    21. Juna 2025.

    Pustite ga da nam poveća penzije!

    21. Juna 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.