Uskrsni je vikend, a od hrane, ovaj će se vikend na stolu naći i francuska salata i kuhana jaja. I jedno i drugo jelo zahtijevaju da jaje bude besprijekorno oguljeno, a to ponekad može biti baš teško napraviti, posebno dok mu je ljuska još vruća.
Zahvaljujući jednom triku jaje možete oguliliti u jednom potezu. Trebat će vam samo čaša, a kako bismo vam lakše demonstrirali, pogledajte video na TikToku.
Kako oguliti jaje u čaši?
Naime, tek kuhano i još vruće jaje samo trebate staviti u čašu – na videu, žena koristi staklenku s poklopcem i u nju stavi malo vode, no to nije potrebno. Dovoljna će vam biti samo jedna čaša, bez vode. Čašu poklopite rukom i krenite tresti pa tresite sve dok ne vidite pukotine na ljusci jajeta.
@elainecitrohome Say goodbye to stubborn eggshells! Try this easy egg peeling hack: -After boiling and cooling add boiled egg to a glass -add about an inch of cold water -add egg -screw on lid -shake up and down and side to side The shells slide off! #eggpeeling #eggpeelinghack #kitchenhacks #cookingmagic #cookingtips ♬ original sound – elainecitrohome
Jaje zatim izvadite na tanjir pa uz pomoć noža i viljuške (ili prstiju) jednostavno skinite ljusku. Ako ste dobro protresli, ljuska bi trebala samo skliznuti s jajeta, u jednom komadu.
Ovaj trik zaista olakšava stvari kada se radi francuska salata, a sigurno će svima poslužiti i danas i sutra, kada kuhanih jaja na stolu sigurno neće nedostajati, prenosi Index.hr.
(Vijesti.ba)