Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Musa: Ovako, iz srca, da se oglasim nakon svega!

    14. Novembra 2025.

    Džeparoši iz BiH u Veneciji dnevno “zarade” više nego fudbaleri Serije A

    14. Novembra 2025.

    Bužimljani poslali snažnu poruku nakon hapšenja sugrađanina: “Dušmani Bosne, znajte da smo spremni braniti svaki pedalj domovine!”

    14. Novembra 2025.

    Malić oduševio izjavom, Šarić i Hadžiahmetović poručuju: “Ne bojimo se!”

    14. Novembra 2025.

    Adina nakon 9 godina rada u hitnoj pomoći dala otkaz i otišla u Hrvatsku

    14. Novembra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Profesionalci otkrivaju ključ za najsočniji pire krompir
    Magazin

    Profesionalci otkrivaju ključ za najsočniji pire krompir

    24. Aprila 2025.1 Min Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Kora krompira zapravo čuva njegovu aromu i sprječava upijanje previše vode, što je često uzrok lošeg pirea.

    Za kremasti pire koji se topi u ustima, ključni su brašnasti krompiri, malo putera i dobra presa.

    Osim kvalitete sastojaka, bitna je i tehnika kuhanja – najbolji rezultat postiže se kuhanjem krompira u kori, jer ona sprječava da krompir upije previše tekućine i čini da lakše upije mlijeko i puter.

    Ako krompir ogulimo prije kuhanja, može upiti previše vode, što rezultira vodenastim pireom koji nema pravu teksturu i okus.

    Da biste postigli najbolji rezultat, temeljito operite krompir, stavite ga u hladnu vodu i kuhajte ravnomjerno. Nakon kuhanja, ostavite ga da se ocijedi, a zatim ga ogulite, propasirajte i obogatite toplim mlijekom i obiljem putera.

    Toplo mlijeko pomaže u boljoj integraciji sastojaka, dok puter daje pirea bogatu, kremastu teksturu i puniji okus.

    Za dodatnu aromu, možete dodati začine poput soli, bibera, muskatnog oraščića, bijelog luka u prahu ili svježih začinskih biljaka.

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Glumac porijeklom iz BiH snima seriju sa najvećim zvijezdama Hollywooda

    14. Novembra 2025.

    Jala Brat ispunio želju Saši, konobaru sa Down sindronom: Snimit će duet

    14. Novembra 2025.

    Banane nikad ne ostavljajte na ovom mjestu: Uz jedan trik ostaće sveže 15 dana

    14. Novembra 2025.
    Najnovije
    Sport

    Musa: Ovako, iz srca, da se oglasim nakon svega!

    14. Novembra 2025.1 Min Read

    Musa: Ovako, iz srca, da se oglasim nakon svega!

    Džeparoši iz BiH u Veneciji dnevno “zarade” više nego fudbaleri Serije A

    14. Novembra 2025.

    Bužimljani poslali snažnu poruku nakon hapšenja sugrađanina: “Dušmani Bosne, znajte da smo spremni braniti svaki pedalj domovine!”

    14. Novembra 2025.

    Malić oduševio izjavom, Šarić i Hadžiahmetović poručuju: “Ne bojimo se!”

    14. Novembra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.