Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Florentino Perez napušta Real Madrid prije isteka mandata?

    16. Novembra 2025.

    X lansira novu konkurenciju Viberu i Whatsappu

    16. Novembra 2025.

    Ponuda za instruktorski čin dokaz njihove stručnosti

    16. Novembra 2025.

    Rumuni pred Zenicu sa srpskim navijačima: “Brane Evropu” iz Beograda

    16. Novembra 2025.

    Uhapšen je, oduzet mu i novac

    16. Novembra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Tart od jagoda: Idealno proljetno osvježenje!
    Magazin

    Tart od jagoda: Idealno proljetno osvježenje!

    3. Maja 2025.2 Mins Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Tart od jagoda je lagana i osvježavajuća poslastica koja spaja prhku podlogu, kremastu sredinu i sočne jagode – idealan izbor za proljetne i ljetne dane!

    Sastojci

    Za podlogu:

    • 250 g brašna
    • 125 g hladnog maslaca
    • 70 g šećera u prahu
    • 1 žumance
    • 1-2 kašikice hladne vode

    Za kremu:

    • 250 ml mleka
    • 2 žumanca
    • 50 g šećera
    • 1 kašikica gustina (ili brašna)
    • 1 kašikica vanilin šećera

    Za dekoraciju:

    • 300–400 g svježih jagoda
    • Po želji: želatin za prelivanje

    Jednostavna priprema

    Priprema tijesta: Pomiješajte brašno, šećer u prahu i hladan maslac dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Dodajte žumance i hladnu vodu, pa umijesite glatko tijesto. Umotajte ga u foliju i ostavite u frižideru 30 minuta. Nakon toga, razvaljajte tijesto i stavite u kalup za tart, izbockajte viljuškom i pecite 15 minuta na 180°C dok ne postane zlatno smeđe.

    Priprema kreme: U šerpi zagrijte mlijeko sa vanilin šećerom. Umutite žumanca, šećer i gustin, pa polako ulijte u toplo mlijeko uz stalno miješanje. Kuhajte na laganoj vatri dok se krema ne zgusne. Ohladite.

    Sklapanje tarta: Na ohlađenu podlogu rasporedite ohlađeni krem, a potom ukrasite svježim jagodama. Po želji, prelijte tart želatinom kako bi ostao svjež i sjajan.

    Ostavite tart da se ohladi prije služenja, pa uživajte u savršenom proljetnom desertu!

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    X lansira novu konkurenciju Viberu i Whatsappu

    16. Novembra 2025.

    Osvojen jackpot Mega Millionsa, glavna nagrada skoro milijardu dolara

    16. Novembra 2025.

    U Dubaiju otvoren najveći hotel na cijelom svijetu

    16. Novembra 2025.
    Najnovije
    Sport

    Florentino Perez napušta Real Madrid prije isteka mandata?

    16. Novembra 2025.1 Min Read

    Florentino Perez odlučio je da napusti mjesto predsjednika Real Madrida i prije isteka mandata, javlja…

    X lansira novu konkurenciju Viberu i Whatsappu

    16. Novembra 2025.

    Ponuda za instruktorski čin dokaz njihove stručnosti

    16. Novembra 2025.

    Rumuni pred Zenicu sa srpskim navijačima: “Brane Evropu” iz Beograda

    16. Novembra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.