Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Sarajevo rutinski pobijedilo Veleža na Koševu

    21. Septembra 2025.

    Adžem pred Široki: “Sigurno da nas očekuju u dobrom raspoloženju”

    21. Septembra 2025.

    SFK 2000 će igrati protiv švicarskog Young Boysa u drugoj rundi kvalifikacija

    20. Septembra 2025.

    Futsal reprezentacija BiH poražena od Belgije, odluka pada u Zenici

    20. Septembra 2025.

    Velika Kladuša domaćin 16. Međunarodnog festivala folklora “KUD Biser 2025”

    20. Septembra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Čorbica od zelja i krompira: Proljetna delicija za lagani ručak
    Magazin

    Čorbica od zelja i krompira: Proljetna delicija za lagani ručak

    4. Maja 2025.2 Mins Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Čorbica od zelja i krompira je prava proljećna delicija, idealna za ukusan i lagan ručak.

    Sastojci

    • 1 mala glavica crnog luka (oko 40 g)
    • 2 grančice mladog luka
    • 2 čehna bijelog luka
    • 30 ml ulja
    • 300 g krompira
    • 30 listova zelja
    • 1,5 kašičica soli
    • 1/2 kašičice crnog bibera
    • 2 l vode
    • 40 g rezanaca
    • 1 žumance
    • 220 g jogurta

    Zašto je korisno jesti zelje?

    Zelje je niskokalorična namirnica koja je izuzetno hranjiva. Kuvano zelje sadrži više proteina nego svježe, a bogato je vlaknima, što povoljno utiče na probavni sistem. Takođe, obiluje vitaminima C, A, E, K, kao i B kompleksom, magnezijumom, gvožđem, fosforom, kalcijumom, kalijumom, natrijumom i selenom. Zelje je bogato i antioksidansima koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i oksidativnog stresa.

    Priprema

    • Sitno isjeckajte crni, mladi i bijeli luk. Dinstajte ih na ulju oko 3-4 minuta.
    • Krompir ogulite i narendajte. Dodajte ga luku i miješajte još minut.
    • Dodajte vodu, so i crni biber. Kuhajte 20 minuta.
    • U međuvremenu, očistite listove zelja i isjecite ih na tanke trakice.
    • Nakon što je supa kuhala 20 minuta, dodajte isjeckano zelje i rezance.
    • Kuhajte još 6-7 minuta.
    • U posudi umutite žumance sa jogurtom, pa dodajte 3-4 kuglice vruće supe, stalno miješajući. Vratite ovu smjesu u supu i dobro promiješajte.

    Uživajte u svojoj ukusnoj čorbi!

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    “Zaboravljeni” rak sve češći među mlađima: Stručnjaci traže odgovore

    20. Septembra 2025.

    Jane Fonda neutješna nakon smrti Roberta Redforda: Ne mogu prestati plakati

    20. Septembra 2025.

    Neočekivan potez Zvezda Granda, šta se sprema večeras?

    20. Septembra 2025.
    Najnovije
    Sport

    Sarajevo rutinski pobijedilo Veleža na Koševu

    21. Septembra 2025.2 Mins Read

    Sarajevo je na Koševu golovima Ljajića i Mlinarića slavilo protiv Veleža rezultatom 2:0.Bordo tim je…

    Adžem pred Široki: “Sigurno da nas očekuju u dobrom raspoloženju”

    21. Septembra 2025.

    SFK 2000 će igrati protiv švicarskog Young Boysa u drugoj rundi kvalifikacija

    20. Septembra 2025.

    Futsal reprezentacija BiH poražena od Belgije, odluka pada u Zenici

    20. Septembra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.