Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Jannik Sinner se ‘prošetao’ do polufinala Roland Garrosa

    4. Juna 2025.

    Tučnjava radnika na radnom mjestu

    4. Juna 2025.

    Ova superhrana je nekad bila osnova, a danas je zanemarujemo

    4. Juna 2025.

    Zmajevi u subotu igraju u neobičnom terminu

    4. Juna 2025.

    Japanci razvili plastiku koja nestaje u moru za sat vremena

    4. Juna 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Domaći sladoled od pistacija – kremasti užitak za prave gurmane
    Magazin

    Domaći sladoled od pistacija – kremasti užitak za prave gurmane

    1. Juna 2025.1 Min Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Kad početak juna zove na rashlađivanje, nema boljeg izbora od domaćeg pistacija sladoleda.

    Bogat, kremast i pun okusa, ovaj sladoled oduševit će sve ljubitelje slatkih delicija, a njegov jednostavan recept lako ćete pripremiti i u vlastitoj kuhinji.

    Sastojci:

    •     150 g neslanih pistacija
    •     500 ml punomasnog mlijeka
    •     200 ml slatkog vrhnja
    •     150 g šećera
    •     4 žumanca
    •     1 kašikica ekstrakta vanilije

    Priprema:

    Pistacije sameljite u fini prah, ali ostavite i nekoliko komadića za dodatnu teksturu. Mlijeko i vrhnje zagrijte do vrenja, zatim maknite s vatre. Žumance i šećer umutite dok ne postanu kremasti. Polako ulijevajte toplu mliječnu smjesu u žumance, neprestano miješajući. Smjesu vratite na laganu vatru i kuhajte dok se ne zgusne, pazeći da ne proključa.

    Maknite s vatre, dodajte pistacije i ekstrakt vanilije te dobro promiješajte. Smjesu stavite u zatvorenu posudu ili staklenku i ostavite da se hladi u frižideru najmanje 4 sata, idealno preko noći.

    Ovaj domaći pistacija sladoled savršen je za rashlađivanje i gurmanski užitak. Kremast, bogat i pun orašastih okusa, osvojit će vas već pri prvom zalogaju.

    Uživajte!

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Ova superhrana je nekad bila osnova, a danas je zanemarujemo

    4. Juna 2025.

    Japanci razvili plastiku koja nestaje u moru za sat vremena

    4. Juna 2025.

    Zvuk iz školjke snižava krvni pritisak

    4. Juna 2025.
    Najnovije
    Sport

    Jannik Sinner se ‘prošetao’ do polufinala Roland Garrosa

    4. Juna 2025.2 Mins Read

    Prvi teniser svijeta Jannik Sinner obezbijedio je plasman u novo Grand Slam polufinale, pošto je…

    Tučnjava radnika na radnom mjestu

    4. Juna 2025.

    Ova superhrana je nekad bila osnova, a danas je zanemarujemo

    4. Juna 2025.

    Zmajevi u subotu igraju u neobičnom terminu

    4. Juna 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.