Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Tottenham predstavio novog trenera, već je četiri godine u Premier ligi

    14. Juna 2025.

    Severina najavila spektakl, nastupit će na poznatom bh. stadionu

    14. Juna 2025.

    U stravičnoj nesreći poginule tri osobe

    14. Juna 2025.

    Warholm postavio novi svjetski rekord

    14. Juna 2025.

    Grad crne vode kojeg spominje Marko Polo u svojim putovanjima

    14. Juna 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Ovo je jedan od boljih recepata za pečenje bifteka
    Magazin

    Ovo je jedan od boljih recepata za pečenje bifteka

    13. Juna 2025.1 Min Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Iako izgleda kao stvar iskustva, stručnjaci sada kažu da postoji jednostavan naučni način kako da svaki put dobijete savršeno pečeno meso.

    Profesor Rob Appleby, fizičar i kuhar sa Univerziteta u Manchesteru, pojašnjava da najvažnija stvar nije težina bifteka, već njegova debljina.

    Deblji komadi mesa zahtijevaju znatno više vremena da toplota stigne do sredine. Dakle, ako je biftek duplo deblji, neće mu trebati duplo, nego četiri puta više vremena da se ispeče kako treba.

    Ova spoznaja mijenja jedno od najčešćih pogrešnih uvjerenja, posebno kada je riječ o roštiljanju da veći komad mesa treba samo malo više vremena.

    Umjesto da se oslanjate na procjene, jednostavno izmjerite debljinu bifteka i prilagodite vrijeme pečenja.

    Još jedan savjet stručnjaka: koristite kuhinjski termometar kako biste znali kada je meso dostiglo idealnu temperaturu iznutra.

    Tako ćete izbjeći da spoljašnji sloj izgori, a sredina ostane sirova, a to je greška koju mnogi prave, naročito na roštilju.

    Dakle, uz malo znanja i pravu opremu, svako može ispeći biftek kao profesionalac.

    Nije potrebna diploma iz fizike, samo pažnja na debljinu i strpljenje i vaš biftek će biti mekan, sočan i savršeno pečen.

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Severina najavila spektakl, nastupit će na poznatom bh. stadionu

    14. Juna 2025.

    Grad crne vode kojeg spominje Marko Polo u svojim putovanjima

    14. Juna 2025.

    Kako odabrati najbolju lubenicu? 7 znakova na koje treba obratiti pažnju

    14. Juna 2025.
    Najnovije
    Sport

    Tottenham predstavio novog trenera, već je četiri godine u Premier ligi

    14. Juna 2025.1 Min Read

    Frank u Spurse dolazi iz Brentforda kojeg je vodio posljednjih sedam godina i sa kojima…

    Severina najavila spektakl, nastupit će na poznatom bh. stadionu

    14. Juna 2025.

    U stravičnoj nesreći poginule tri osobe

    14. Juna 2025.

    Warholm postavio novi svjetski rekord

    14. Juna 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.