Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Edo Maajka iznenada otkazao sutrašnji koncert u Sarajevu

    17. Juna 2025.

    Oglas za posao u ZU Lječilište „Gata“ Bihać

    17. Juna 2025.

    Ermin Bičakčić pravi iznenađujući transfer i dolazi u HNL?

    17. Juna 2025.

    Grad na Jadranu proglašen najružnijim: ‘To nije mjesto na kojem se želite zadržati’

    17. Juna 2025.

    Iman Omić proglašena učenicom generacije Gimnazije u Sanskom Mostu

    17. Juna 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Zaboravite musaku, ovaj punjeni paradajz je hit ljeta
    Magazin

    Zaboravite musaku, ovaj punjeni paradajz je hit ljeta

    17. Juna 2025.2 Mins Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Kad temperature porastu, svi tragamo za jelima koja su lagana, jednostavna i dovoljno osvježavajuća da ih možemo pripremiti bez mnogo stajanja kraj šporeta.

    Upravo takav je ovaj recept za punjeni paradajz, savršen izbor za brz i ukusan ručak, večeru ili predjelo koje će oduševiti i goste. Priprema traje manje od 15 minuta, a rezultat je jelo puno okusa, boja i ljetne svježine.

    Sastojci (za 4 osobe)

    8 zrelih paradajza
    400 g mljevenog mesa
    150 g riže
    2 srednje mrkve (rendane)
    2 glavice crnog luka (sitno sjeckane)
    5–6 čehna bijelog luka (pasiranog)

    Začini po ukusu: so, biber, mljevena paprika, vegeta, bosiljak, sjeckani peršun i celerov list

    Malo brašna i ulja (za sos)

    Priprema:

    Operite paradajz, odsijecite gornji dio (kao poklopac) i pažljivo izdubite sredinu. Izdubljenu sredinu sitno isjeckajte i sačuvajte za kasnije.

    U tiganj zagrijte malo ulja i propržite crni i bijeli luk. Dodajte rendanu mrkvu, kratko dinstajte, pa ubacite opranu rižu. Nakon nekoliko minuta dodajte mljeveno meso i dinstajte dok tečnost ne ispari. Začinite po ukusu i umiješajte svježe sjeckane začine – peršun i celerov list.

    Fila napunite paradajze i poklopite ih njihovim vrhovima. Poredajte ih u vatrostalnu ili zemljanu posudu.

    Na malo ulja propržite kašiku brašna, dodajte sjeckanu sredinu od paradajza, malo kuhanog paradajza (ili paradajz soka) i vodu. Začinite po ukusu i kratko prokuhajte.

    Sosom prelijte punjene paradajze i pecite u rerni zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta – dok sos ne postane gust i paradajz mekan.

    Poslužite uz domaći hljeb, pire krompir ili laganu salatu. Uživajte!

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Edo Maajka iznenada otkazao sutrašnji koncert u Sarajevu

    17. Juna 2025.

    Grad na Jadranu proglašen najružnijim: ‘To nije mjesto na kojem se želite zadržati’

    17. Juna 2025.

    Generacija Z na lošem glasu, ali ima jednu veliku prednost za poslodavce

    17. Juna 2025.
    Najnovije
    Magazin

    Edo Maajka iznenada otkazao sutrašnji koncert u Sarajevu

    17. Juna 2025.1 Min Read

    Legendarni bh. reper Edo Maajka otkazao je koncert koji je za sutra bio najavljen na…

    Oglas za posao u ZU Lječilište „Gata“ Bihać

    17. Juna 2025.

    Ermin Bičakčić pravi iznenađujući transfer i dolazi u HNL?

    17. Juna 2025.

    Grad na Jadranu proglašen najružnijim: ‘To nije mjesto na kojem se želite zadržati’

    17. Juna 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.