Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Da nas nije bilo podijelili bi BiH, SDA predstavlja interese naroda i države

    21. Juna 2025.

    Odbojkaši BiH upisali drugu pobjedu na turniru Zlatne lige nacija

    21. Juna 2025.

    Rad od kuće širom Evrope: Evo koje zemlje prednjače

    21. Juna 2025.

    Uspješno izvedena velika taktička vježba!

    21. Juna 2025.

    Slušaj svekra i svekrvu, ali ne daj se zafrkavat

    21. Juna 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Hrskavi zalogaji pohovanog sira su savršen vikend snack!
    Magazin

    Hrskavi zalogaji pohovanog sira su savršen vikend snack!

    21. Juna 2025.2 Mins Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Ako tražite jednostavan, ali neodoljiv recept koji će zadovoljiti i djecu i odrasle – pohovani sir je pravi izbor. Ovi zlatno-hrskavi prutići , obogaćeni mirisnim začinima poput bosiljka i majčine dušice, idealni su kao predjelo, užina ili uz omiljeni sos kao dio lagane večere.

    Uz savjet za pečenje u rerni, ovaj recept može biti i zdravija varijanta omiljenog comfort food-a. Spolja hrskavi, a iznutra savršeno topli i kremasti – teško im je odoljeti!

    Sastojci

    • 500 g sira Gauda
    • 100 g glatkog brašna
    • 4 jaja
    • sol
    • crni papar mljeveni
    • ½ kašike začina majčine dušice
    • ½ kašike bosiljka
    • 150 g krušnih mrvica
    • ulje

    Priprema

    1. Sir narežite na prutiće debljine 1 cm, a potom ih uz pomoću papirnatih ubrusa osušite.

    2. Jaja razmutite, posolite i stavite papar.

    3. Krušnim mrvicama dodajte majčinu dušicu i bosiljak pa promiješajte da se začini ravnomjerno promiješaju s krušnim mrvicama.

    4. Narezane prutiće sira uvaljajte najprije u brašno, zatim u razmućena jaja i na kraju u začinjene krušne mrvice. Ponovno umočite u jaja pa opet u krušne mrvice.

    5. Panirani sir stavite u zamrzivač na 20 minuta i tako spriječite njegovo “curenje” tokom termičke obrade.

    6. U posudu stavite dosta ulja i dobro ga zagrijte, otprilike na oko 180°C. U zagrijano ulje dodajte panirani sir i pecite otprilike 2-3 minute sa svake strane, odnosno dok ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju.

    7. Izvadite ga na upijajući papir da upije suvišnu masnoću.

    Savjet

    Pohovani sir možete pripremiti i u rerni. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje te na njega poslažite panirane prutiće sira. Lagano ih pošpricajte uljem i pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C 8 minuta, okrenite svaki prutić i vratite u rernu na još 5 – 8 minuta.

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Rad od kuće širom Evrope: Evo koje zemlje prednjače

    21. Juna 2025.

    Grad u kojem Džeko nastavlja karijeru: U Firenci su turisti čak i u zraku

    21. Juna 2025.

    Sa 38 godina saznao da ima rijedak rak: Sve počelo rutinskim pitanjem farmaceuta

    21. Juna 2025.
    Najnovije
    Bosna i Hercegovina

    Da nas nije bilo podijelili bi BiH, SDA predstavlja interese naroda i države

    21. Juna 2025.3 Mins Read

    Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović prisustvovao je obilježavanju 35. godišnjice postojanja SDA Zenica, koje…

    Odbojkaši BiH upisali drugu pobjedu na turniru Zlatne lige nacija

    21. Juna 2025.

    Rad od kuće širom Evrope: Evo koje zemlje prednjače

    21. Juna 2025.

    Uspješno izvedena velika taktička vježba!

    21. Juna 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.