Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Čestitamo! Bužimljanka Belma Pajalić diplomirala na Univerzitetu u Ljubljani

    13. Novembra 2025.

    Partizan slavio protiv Monaca i prekinuo seriju poraza

    13. Novembra 2025.

    Bihać: Završeno asfaltiranje puta Kulen Vakuf

    13. Novembra 2025.

    Drugi double-double sezone za Nurkića

    13. Novembra 2025.

    Neobičan trik protiv vlage: Evo kako spriječiti kondenzaciju u domu

    13. Novembra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Banana split s ovim jednostavnim dodatkom postaje vrhunski desert
    Magazin

    Banana split s ovim jednostavnim dodatkom postaje vrhunski desert

    29. Juna 2025.1 Min Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Kada spojite kremasto, hrskavo i sočno – dobijete desert koji ne traži mnogo, a daje sve.

    Ova verzija slavnog banana splita koristi med kao prirodnu nit koja povezuje svaki sloj: voće, sladoled i hrskave dodatke.

    Sastojci (za 2 porcije):

    • 2 zrele banane
    • 3 kugle sladoleda (1 čokoladni, 1 vanilija, 1 po želji)
    • 2 kašike meda (najbolje livadski ili bagremov)
    • Šaka grubo sjeckanih oraha
    • Šaka grubo sjeckanih badema
    • Po želji – malo čokoladne glazure za preliv

    Priprema

    1. Banane prepolovite po dužini i složite ih na tanjir sa savijenom stranom prema gore. Prelijte ih polovinom meda kako bi upile slatkoću i blagu aromu.

    2. Na sredinu između banana stavite kugle sladoleda — čokoladni, vanilija i još jedan po izboru. Prelijte sladoled ostatkom meda, koji će se preliti preko kugli i banane, povezujući okuse.

    3. Posipajte grubo sjeckane orahe i bademe preko sladoleda i banana za dodatnu teksturu i hrskavost. Po želji, završite s nekoliko kapljica čokoladne glazure za intenzivniji utisak.

    Ako želite dodatnu dubinu okusa, lagano tostirajte orahe prije posluživanja i koristite med s jakim aromatskim notama — poput kestenovog ili lavandinog.

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Neobičan trik protiv vlage: Evo kako spriječiti kondenzaciju u domu

    13. Novembra 2025.

    Odmor za oči i dušu: Spremite kamere i trk na magične lokacije u BiH!

    13. Novembra 2025.

    Ljekari objašnjavaju šta se dešava u mozgu kada sanjate nešto loše

    13. Novembra 2025.
    Najnovije
    Bužim

    Čestitamo! Bužimljanka Belma Pajalić diplomirala na Univerzitetu u Ljubljani

    13. Novembra 2025.1 Min Read

    Još jedan predivan primjer uspjeha mladih ljudi iz Krajine dolazi iz Slovenije – Bužimljanka Belma…

    Partizan slavio protiv Monaca i prekinuo seriju poraza

    13. Novembra 2025.

    Bihać: Završeno asfaltiranje puta Kulen Vakuf

    13. Novembra 2025.

    Drugi double-double sezone za Nurkića

    13. Novembra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.