Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Ne postoje razlozi za ranije mjere Dodiku, treba se povremeno javljati državnom organu

    5. Jula 2025.

    Adem Ljajić produžio ugovor sa Novim Pazarom

    5. Jula 2025.

    Zašto se mještanima Orašca sve brani, a privatnicima sve dozvoljava?

    5. Jula 2025.

    Liverpool povlači dres sa brojem 20 zbog Jote

    5. Jula 2025.

    Jeleni Karleuši ponovo suspendovan nalog na Instagramu

    5. Jula 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Puhaste, mirisne i neodoljive: Isprobajte domaće puter kifle koje svi vole
    Magazin

    Puhaste, mirisne i neodoljive: Isprobajte domaće puter kifle koje svi vole

    5. Jula 2025.1 Min Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Priprema nije komplikovana, a ove kifle su savršene za doručak.

    Sastojci

    600 g glatkog brašna
    250 ml mlijeka
    100 g putera
    100 g šećera
    1 kesica kvasca
    1 jaje
    50 ml mlake vode
    1 kašičica soli

    Za premaz

    2 kašike hladnog mlijeka
    1 žumance

    Priprema

    Zagrijte rernu na 220 stepeni. U toplom mlijeku otopite puter. U mlakoj vodi otopite kvasac. Pomiješajte brašno, šećer, so, jaje, smjesu s kvascem i puterom i mijesite mikserom dok ne dobijete glatko tijesto.

    Pokrijte krpom i ostavite da naraste oko sat vremena, dok se tijesto ne udvostruči.

    Pleh obložite papirom za pečenje. Premijesite tijesto i podijelite na 12 kuglica. Oblikujte kifle i poređajte ih na pleh. Ostavite da narastu dok se rerna zagrijava. Premažite kifle mješavinom hladnog mlijeka i umućenog žumanca.

    Pecite oko 15 minuta na 220 stepeni, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Jeleni Karleuši ponovo suspendovan nalog na Instagramu

    5. Jula 2025.

    Bol u želucu nakon jela? Skrivena alergija može biti opasna

    5. Jula 2025.

    Željko Samardžić napravio sjajnu zabavu na Vilsonovom šetalištu

    5. Jula 2025.
    Najnovije
    Bosna i Hercegovina

    Ne postoje razlozi za ranije mjere Dodiku, treba se povremeno javljati državnom organu

    5. Jula 2025.1 Min Read

    U zajedničkom saopćenju Suda i Tužilaštva BiH potvrđeni su navodi da je Milorad Dodik jučer…

    Adem Ljajić produžio ugovor sa Novim Pazarom

    5. Jula 2025.

    Zašto se mještanima Orašca sve brani, a privatnicima sve dozvoljava?

    5. Jula 2025.

    Liverpool povlači dres sa brojem 20 zbog Jote

    5. Jula 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.