Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Traži se pritvor za Jasmina Ponjevića i njegovog maloljetnog sina

    11. Novembra 2025.

    CIK pokreće postupak protiv Milorada Dodika zbog govora mržnje: Prijeti mu žestoka kazna

    11. Novembra 2025.

    Hadžihafizbegović: Bošnjaci u IO N/FS BiH su izdajnici države

    11. Novembra 2025.

    “Moving Us Closer” u Bosanskom Petrovcu: Sport kao most koji spaja zajednice diljem BiH

    11. Novembra 2025.

    Poznati srbijanski DJ preminuo u stravičnoj nesreći

    11. Novembra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Trik s maslinovim uljem za pizzu kao iz pizzerije – prosto predobro!
    Magazin

    Trik s maslinovim uljem za pizzu kao iz pizzerije – prosto predobro!

    6. Jula 2025.2 Mins Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Zamrznuta pizza često je brzi spas za večeru kada ponestane ideja ili vremena za kuhanje, ali to ne znači da morate žrtvovati ukus i teksturu.

    Iako mnoge od ovih pizza nakon pečenja znaju biti mekane i bez hrskave korice, uz jedan jednostavan trik možete ih pretvoriti u pravo restoransko iskustvo.

    Kako piše Food Republic, tajna savršene zapečenosti krije se u – maslinovom ulju. Preporučuje se da prije pečenja premažete rubove pizze maslinovim uljem, čime se postiže zlatna i hrskava korica.

    Stručnjaci iz Uncle Al’s Pizza objašnjavaju da ulje djeluje kao “oklop za tijesto”, sprječavajući da se isuši u visokoj temperaturi rerne, dok istovremeno doprinosi hrskavosti.

    Osim dodavanja ulja, veoma je važno i pravilno zagrijavanje rerne. Preporučuje se da je uključite na maksimalnu temperaturu barem 30 minuta prije nego što stavite pizzu unutra. Na taj način ćete oponašati uslove pećnica iz pizzerija, koje dostižu mnogo više temperature od kućnih uređaja.

    Još jedan koristan savjet jeste da pizzu izvadite iz zamrzivača i ostavite je da se malo odmrzne prije pečenja.

    Tako će se ravnomjernije ispeći, a rezultat će biti još bolji. Ipak, budite oprezni s vremenom pečenja – zbog veće temperature, možda neće biti potrebno da je ostavite u rerni koliko piše na pakovanju.

    Za dodatni gurmanski dodir, maslinovom ulju možete dodati i malo usitnjenog bijelog luka ili svježih začina poput ruzmarina ili bosiljka prije nego što premažete koru.

    Na taj način, čak i obična zamrznuta pizza može dobiti ukus domaće pizzerije – bez izlaska iz kuće.

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Poznati srbijanski DJ preminuo u stravičnoj nesreći

    11. Novembra 2025.

    Ove dvije namirnice glavni su okidači za upalu pankreasa

    11. Novembra 2025.

    Roditelji, oprez: Opasne supstance pronađene u lažnim Labubu lutkama

    11. Novembra 2025.
    Najnovije
    Unsko-sanski kanton

    Traži se pritvor za Jasmina Ponjevića i njegovog maloljetnog sina

    11. Novembra 2025.2 Mins Read

    Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona predložilo je Općinskom sudu u Velikoj Kladuši određivanje mjere pritvora prema…

    CIK pokreće postupak protiv Milorada Dodika zbog govora mržnje: Prijeti mu žestoka kazna

    11. Novembra 2025.

    Hadžihafizbegović: Bošnjaci u IO N/FS BiH su izdajnici države

    11. Novembra 2025.

    “Moving Us Closer” u Bosanskom Petrovcu: Sport kao most koji spaja zajednice diljem BiH

    11. Novembra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.