Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Avdić i Kerkmann u glavnoj borbi za WBA titulu sutrašnjeg “Sarajevo Fight Nighta”

    30. Oktobra 2025.

    Film “Blum – Gospodari svoje budućnosti” u kinima u Berlinu i Minhenu

    30. Oktobra 2025.

    U Velikoj Kladuši uhapšen Afganistanac povezan s teškim ubistvom i proizvodnjom eksploziva

    30. Oktobra 2025.

    Amina Haznadarević četvrta na svjetskom prvenstvu u hip hopu

    30. Oktobra 2025.

    Japanski naučnici otkrili molekulu koja “isključuje” depresiju

    30. Oktobra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Ručak koji se pamti: Rolane lazanje pune domaćeg okusa
    Magazin

    Ručak koji se pamti: Rolane lazanje pune domaćeg okusa

    8. Jula 2025.1 Min Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Zaboravite na klasične slojevite lazanje – novi favorit stiže u obliku malih rolica, punjenih sočnom teletinom, povrćem i začinima.

    Elegantne, praktične za posluživanje i jednako ukusne tople ili hladne, ove rolice su pravi gurmanski izbor za porodični ručak ili večeru.

    Sastojci (za 4 osobe):

    • 8 listova lazanja (kuhanih al dente)
    • 300 g mljevene teletine
    • 1 mrkva (naribana)
    • 1 glavica luka (sitno nasjeckana)
    • 1 tikvica (naribana)
    • Maslinovo ulje, so, biber, origano
    • Parmezan ili mozzarella za posipanje
    • Nekoliko kašika umaka od paradajza za podlogu

    Priprema u 2 jednostavna koraka:

    1. Na maslinovom ulju pirjajte luk, zatim dodajte teletinu, mrkvu i tikvicu. Začinite i pirjajte dok smjesa ne omekša i lagano se karamelizira. Kuhane listove lazanja premažite smjesom i pažljivo zarolajte.

    2. Na dno vatrostalne posude stavite sloj paradajz-umaka, posložite rolice, pospite sirom i zapecite u rerni na 200 °C oko 20 minuta, dok sir ne poprimi zlatnu boju, a jelo zamiriše.

    Ove rolice idealne su kad želite nešto domaće i brzo. Prijatno!

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Film “Blum – Gospodari svoje budućnosti” u kinima u Berlinu i Minhenu

    30. Oktobra 2025.

    Japanski naučnici otkrili molekulu koja “isključuje” depresiju

    30. Oktobra 2025.

    Ivica Dačić posjetio grob Halida Bešlića, posvetio mu objavu

    30. Oktobra 2025.
    Najnovije
    Sport

    Avdić i Kerkmann u glavnoj borbi za WBA titulu sutrašnjeg “Sarajevo Fight Nighta”

    30. Oktobra 2025.2 Mins Read

    Organizator manifestacije je Kamp Sport Peljto, kojem se ove godine pridružio „Team Avdić“ iz Innsbrucka, čime…

    Film “Blum – Gospodari svoje budućnosti” u kinima u Berlinu i Minhenu

    30. Oktobra 2025.

    U Velikoj Kladuši uhapšen Afganistanac povezan s teškim ubistvom i proizvodnjom eksploziva

    30. Oktobra 2025.

    Amina Haznadarević četvrta na svjetskom prvenstvu u hip hopu

    30. Oktobra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.