Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Halimić: Želimo započeti kvalifikacije pobjedom protiv Izraela

    10. Novembra 2025.

    Zašto je Halidu Muslimoviću zabranjeno da pjeva na romskim svadbama?

    10. Novembra 2025.

    Nakon svega njegov sin pokušao automobilom ubiti ljude koji su mu udarili oca

    10. Novembra 2025.

    Željezničar odlazi na mini-pripreme tokom reprezentativne pauze

    10. Novembra 2025.

    Preminuo otac Marije Šerifović

    10. Novembra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Svježi paradajz i burrata u savršenom spoju – vaš novi omiljeni tost
    Magazin

    Svježi paradajz i burrata u savršenom spoju – vaš novi omiljeni tost

    9. Jula 2025.1 Min Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Ovaj tost savršen je za ljetne dane kad želimo nešto lagano, a opet ukusno.

    Svaki sastojak u Caprese Toastu pažljivo je odabran kako bi zajedno stvorili harmoniju okusa i tekstura.

    Sastojci (za 2 porcije):

    • 4 kriške domaćeg hljeba za tost (ili ražev sa sjemenkama)
    • 150 g burrate ili svježe mozzarelle
    • 3x domaći paradajz (oko 200 g), narezan na tanke kriške
    • 8-10 listića svježeg bosiljka
    • 2 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja
    • So
    • Svježe mljeveni crni biber
    • 1 kašika aceto balsamico creme za dekoraciju i završni touch

    Priprema:

    Kriške hljeba tostirajte do zlatno-hrskave boje, pazeći da ostanu čvrste i da neće omekšati pod sirnim slojem.

    Burratu ili mozzarellu pažljivo narežite, ili razdvojite na komade te ih ravnomjerno rasporedite po toplom tostiranom hljebu. Na sir složite tanke kriške domaćeg paradajza, ravnomjerno pokrivajući površinu.

    Posolite i pobiberite, zatim prelijte maslinovim uljem koje će podcrtati svježinu i donijeti dodatnu aromu. Na vrh stavite listiće svježeg bosiljka za aromatski završetak.

    Završite jelo kapljicama aceto balsamico creme, koje unose blagu kiselost i vizualni kontrast.

    Poslužite odmah i uživajte u svakom zalogaju ovog jednostavnog, ali raskošnog ljetnog specijaliteta!

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Zašto je Halidu Muslimoviću zabranjeno da pjeva na romskim svadbama?

    10. Novembra 2025.

    Preminuo otac Marije Šerifović

    10. Novembra 2025.

    Kako danas izgleda legendarni glumac Senad Bašić?

    10. Novembra 2025.
    Najnovije
    Sport

    Halimić: Želimo započeti kvalifikacije pobjedom protiv Izraela

    10. Novembra 2025.2 Mins Read

    Seniorska ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu, 12. novembra susretom protiv selekcije Izraela…

    Zašto je Halidu Muslimoviću zabranjeno da pjeva na romskim svadbama?

    10. Novembra 2025.

    Nakon svega njegov sin pokušao automobilom ubiti ljude koji su mu udarili oca

    10. Novembra 2025.

    Željezničar odlazi na mini-pripreme tokom reprezentativne pauze

    10. Novembra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.