Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Odbio Premijer ligu BiH, pa se predomislio? Mudražija sada blizu Zrinjskog

    9. Novembra 2025.

    Tabaković blista u Njemačkoj: Šesti gol sezone, pao i Keln

    9. Novembra 2025.

    Džeko i Košpo dobili novog trenera, Vanoli preuzeo Fiorentinu

    9. Novembra 2025.

    Đoković na korak od 101. titule u karijeri

    9. Novembra 2025.

    Naučnici otkrili tajnu savršene tjestenine: Sve počinje u vodi

    9. Novembra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Ova ljetna salata je hit! Grilovani kukuruz i avokado
    Magazin

    Ova ljetna salata je hit! Grilovani kukuruz i avokado

    23. Jula 2025.1 Min Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Ako volite pečeni kukuruz, sigurno ćete zavoljeti i ovu osvježavajuću salatu.

    Sočni, grilovani kukuruz upotpunjen je svježim avokadom i paradajzom, a sve je začinjeno laganim vinaigrette preljevom od limete, maslinovog ulja i aromatičnih začina. Salatu dobro ohladite i poslužite kao savršen dodatak mesu ili povrću s roštilja.

    Sastojci

    2 svježa klipa kukuruza šećerca
    1 kašičica soli
    5 kašika maslinovog ulja
    8 kašika soka od limete
    ½ kašičice mljevenog kima
    1 avokado, narezan na kockice
    220 g cherry paradajza, prepolovljenih
    45 g crvenog luka, sitno nasjeckanog
    30 g svježeg korijandera, nasjeckanog
    ¼ kašičice mljevenog crnog papra

    Priprema

    Očistite roštilj i zagrijte ga na umjerenoj temperaturi, oko 180 stepeni. Kukuruz premažite s dvije kašike maslinovog ulja i pospite pola kašičice soli.

    Pecite ga zatvorenog poklopca na srednje jakoj vatri, okrećući povremeno, dok ne dobije lijepu zlatnu boju i omekša, oko 10 do 15 minuta.

    Nakon pečenja ostavite kukuruz da se malo ohladi, zatim nožem skinite zrna u veliku zdjelu.

    U manjoj posudi umutite preostalo maslinovo ulje, sok od limete, mljeveni kim, so i biber.

    U zdjelu s kukuruzom dodajte avokado, paradajz, luk i korijander, pa sve lagano prelijte pripremljenim preljevom. Nježno promiješajte da se svi sastojci sjedine.

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Naučnici otkrili tajnu savršene tjestenine: Sve počinje u vodi

    9. Novembra 2025.

    Najzdravije vrste ribe koje trebate redovno jesti

    9. Novembra 2025.

    “Otrovni recept” preplavio TikTok: Ljudi pokušavaju jesti pogrešne kestene

    9. Novembra 2025.
    Najnovije
    Sport

    Odbio Premijer ligu BiH, pa se predomislio? Mudražija sada blizu Zrinjskog

    9. Novembra 2025.1 Min Read

    Robert Mudražija, veznjak zagrebačkog Dinama i nekadašnji miljenik navijača “Modrih”, mogao bi uskoro promijeniti sredinu…

    Tabaković blista u Njemačkoj: Šesti gol sezone, pao i Keln

    9. Novembra 2025.

    Džeko i Košpo dobili novog trenera, Vanoli preuzeo Fiorentinu

    9. Novembra 2025.

    Đoković na korak od 101. titule u karijeri

    9. Novembra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.