Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Haos u Newcastleu: Isak traži transfer, uprava u problemima

    25. Jula 2025.

    Zvezde Granda se raspadaju, otišao i Bosanac!

    25. Jula 2025.

    Gubici su ogromni, postavlja se pitanje ima li smisla proizvoditi

    25. Jula 2025.

    “I poslije 33 godine pravda još nije stigla za ubijene Hrvate u dolini Sane”

    25. Jula 2025.

    Ovo je najuspješniji EYOF za BiH, ali nadamo se novim medaljama

    25. Jula 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Ova ljetna salata je hit! Grilovani kukuruz i avokado
    Magazin

    Ova ljetna salata je hit! Grilovani kukuruz i avokado

    23. Jula 2025.1 Min Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Ako volite pečeni kukuruz, sigurno ćete zavoljeti i ovu osvježavajuću salatu.

    Sočni, grilovani kukuruz upotpunjen je svježim avokadom i paradajzom, a sve je začinjeno laganim vinaigrette preljevom od limete, maslinovog ulja i aromatičnih začina. Salatu dobro ohladite i poslužite kao savršen dodatak mesu ili povrću s roštilja.

    Sastojci

    2 svježa klipa kukuruza šećerca
    1 kašičica soli
    5 kašika maslinovog ulja
    8 kašika soka od limete
    ½ kašičice mljevenog kima
    1 avokado, narezan na kockice
    220 g cherry paradajza, prepolovljenih
    45 g crvenog luka, sitno nasjeckanog
    30 g svježeg korijandera, nasjeckanog
    ¼ kašičice mljevenog crnog papra

    Priprema

    Očistite roštilj i zagrijte ga na umjerenoj temperaturi, oko 180 stepeni. Kukuruz premažite s dvije kašike maslinovog ulja i pospite pola kašičice soli.

    Pecite ga zatvorenog poklopca na srednje jakoj vatri, okrećući povremeno, dok ne dobije lijepu zlatnu boju i omekša, oko 10 do 15 minuta.

    Nakon pečenja ostavite kukuruz da se malo ohladi, zatim nožem skinite zrna u veliku zdjelu.

    U manjoj posudi umutite preostalo maslinovo ulje, sok od limete, mljeveni kim, so i biber.

    U zdjelu s kukuruzom dodajte avokado, paradajz, luk i korijander, pa sve lagano prelijte pripremljenim preljevom. Nježno promiješajte da se svi sastojci sjedine.

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Zvezde Granda se raspadaju, otišao i Bosanac!

    25. Jula 2025.

    Sjećate se Borata? Za tri sedmice pretvorio se u akcijsku zvijer!

    25. Jula 2025.

    Nicole Kidman podgrijava priče o selidbi u Evropu

    25. Jula 2025.
    Najnovije
    Sport

    Haos u Newcastleu: Isak traži transfer, uprava u problemima

    25. Jula 2025.1 Min Read

    Alexander Isak zatražio je ljetošnji transfer i čelni ljudi Newcastle Uniteda ostali su u šoku.…

    Zvezde Granda se raspadaju, otišao i Bosanac!

    25. Jula 2025.

    Gubici su ogromni, postavlja se pitanje ima li smisla proizvoditi

    25. Jula 2025.

    “I poslije 33 godine pravda još nije stigla za ubijene Hrvate u dolini Sane”

    25. Jula 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.