Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Visočanin Haris Jusufbašić svjetski prvak u sportskom aeromodelarstvu

    26. Jula 2025.

    Peđa Jovanović ima novu pjesmu, raduje se koncertu u Sarajevu za vrijeme SFF-a

    26. Jula 2025.

    Drama u cazinskom naselju Ćehići: Pijani muškarac pretukao ženu

    26. Jula 2025.

    Ministarstvo kulture i sporta KS nastavlja podržavati Karate klub Ippon

    26. Jula 2025.

    Osiguranje na aerodromu moli putnika da se vrati: Vaš Labubu nas čudno gleda

    26. Jula 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Najkremastiji domaći sladoled od breskvi
    Magazin

    Najkremastiji domaći sladoled od breskvi

    25. Jula 2025.2 Mins Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Domaći sladoled od breskvi je najbolji način da iskoristite sezonsko voće – prava je posveta djetinjstvu i jednostavnim užicima ljeta.

    Kremasta tekstura, bogat okus i lagani miris vanilije i breskvi čine ga desertom kojem se vraćate svakog ljeta.
    A za posebnu poslasticu, dodajte malo drobljenih prhkih keksića i malo cimeta – dobit ćete pravi Peach Cobbler sladoled!

    Sastojci

    •     2 velike zrele breskve (2 šoljice, oguljene i nasjeckane)
    •     1 šoljica šećera (podijeljeno)
    •     1 kašika limunovog soka
    •     2 kašike likera od breskve (po želji)
    •     4 velika žumanca
    •     2 šolje slatkog vrhnja
    •     1 šolja punomasnog mlijeka
    •     1 kašikica ekstrakta vanilije
    •     Malo soli


    Priprema

    1. Nasjeckane breskve pomiješajte s limunovim sokom, 1/4 šećera i likerom od breskve. Ostavite u frižideru preko noći.
    2. Ocijedite breskve i sačuvajte sok.
    3. U loncu zagrijte preostali šećer, vrhnje, mlijeko, so i vaniliju do vrenja.
    4. Temperirajte žumanca pa ih vratite u smjesu i kuhajte dok se ne zgusne. Umiješajte sok od breskvi.
    5. Ohladite smjesu i ostavite u frižideru barem 2 sata.
    6. Ulijte u posudu. Kad se zgusne, dodajte nasjeckane breskve.
    7. Smjesu stavite u kalup, pokrijte prozirnom folijom i zamrznite preko noći.

    Najbolje se slaže s dugim, toplim danima i još toplijim sjećanjima. Uživajte!

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Peđa Jovanović ima novu pjesmu, raduje se koncertu u Sarajevu za vrijeme SFF-a

    26. Jula 2025.

    Osiguranje na aerodromu moli putnika da se vrati: Vaš Labubu nas čudno gleda

    26. Jula 2025.

    Zbog skupljanja kamenčića mogu da vas kazne sa 1.000 eura

    26. Jula 2025.
    Najnovije
    Sport

    Visočanin Haris Jusufbašić svjetski prvak u sportskom aeromodelarstvu

    26. Jula 2025.1 Min Read

    Na takmičenju učestvuje 470 sportista iz 39 zemalja svijeta, a Jusufbašićev trijumf predstavlja veliki uspjeh…

    Peđa Jovanović ima novu pjesmu, raduje se koncertu u Sarajevu za vrijeme SFF-a

    26. Jula 2025.

    Drama u cazinskom naselju Ćehići: Pijani muškarac pretukao ženu

    26. Jula 2025.

    Ministarstvo kulture i sporta KS nastavlja podržavati Karate klub Ippon

    26. Jula 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.