Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Rizikovali živote da bi spasili unesrećene u Domu penzionera

    5. Novembra 2025.

    David u januaru odlazi iz Juventusa?

    5. Novembra 2025.

    Alimpijević otkrio svoj stručni štab u Srbiji

    5. Novembra 2025.

    Ove namirnice ne treba jesti za doručak

    5. Novembra 2025.

    Poginulo 11 štićenika Doma penzionera, 35 povrijeđeno, a troje u kritičnom stanju

    5. Novembra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Najkremastiji domaći sladoled od breskvi
    Magazin

    Najkremastiji domaći sladoled od breskvi

    25. Jula 2025.2 Mins Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Domaći sladoled od breskvi je najbolji način da iskoristite sezonsko voće – prava je posveta djetinjstvu i jednostavnim užicima ljeta.

    Kremasta tekstura, bogat okus i lagani miris vanilije i breskvi čine ga desertom kojem se vraćate svakog ljeta.
    A za posebnu poslasticu, dodajte malo drobljenih prhkih keksića i malo cimeta – dobit ćete pravi Peach Cobbler sladoled!

    Sastojci

    •     2 velike zrele breskve (2 šoljice, oguljene i nasjeckane)
    •     1 šoljica šećera (podijeljeno)
    •     1 kašika limunovog soka
    •     2 kašike likera od breskve (po želji)
    •     4 velika žumanca
    •     2 šolje slatkog vrhnja
    •     1 šolja punomasnog mlijeka
    •     1 kašikica ekstrakta vanilije
    •     Malo soli


    Priprema

    1. Nasjeckane breskve pomiješajte s limunovim sokom, 1/4 šećera i likerom od breskve. Ostavite u frižideru preko noći.
    2. Ocijedite breskve i sačuvajte sok.
    3. U loncu zagrijte preostali šećer, vrhnje, mlijeko, so i vaniliju do vrenja.
    4. Temperirajte žumanca pa ih vratite u smjesu i kuhajte dok se ne zgusne. Umiješajte sok od breskvi.
    5. Ohladite smjesu i ostavite u frižideru barem 2 sata.
    6. Ulijte u posudu. Kad se zgusne, dodajte nasjeckane breskve.
    7. Smjesu stavite u kalup, pokrijte prozirnom folijom i zamrznite preko noći.

    Najbolje se slaže s dugim, toplim danima i još toplijim sjećanjima. Uživajte!

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Ove namirnice ne treba jesti za doručak

    5. Novembra 2025.

    Na današnji dan napustio nas je veliki Zaim Muzaferija

    5. Novembra 2025.

    Još nije kasno: Evo do kada se u jesen može saditi luk

    5. Novembra 2025.
    Najnovije
    Bosna i Hercegovina

    Rizikovali živote da bi spasili unesrećene u Domu penzionera

    5. Novembra 2025.1 Min Read

    Na društvenim mrežama objavljene su fotografije tuzlanskih vatraogasa iz bolnice. Heroji Tuzle koji su rizikovali…

    David u januaru odlazi iz Juventusa?

    5. Novembra 2025.

    Alimpijević otkrio svoj stručni štab u Srbiji

    5. Novembra 2025.

    Ove namirnice ne treba jesti za doručak

    5. Novembra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.