Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    Objavljujete tuđe slike? Meta uvela nove kazne za plagijatore

    27. Jula 2025.

    Una regata stigla do svog kraja

    27. Jula 2025.

    Gvardiol posjetio razrušenu Modrićevu rodnu kuću i oduševio fanove

    27. Jula 2025.

    Martin Brod: Gdje Una pere jorgane, a miris svježeg hljeba mami iz dimnjaka

    27. Jula 2025.

    Sinoć u Cazinu teška saobraćajna nesreća, sudar Audija i Renaulta

    27. Jula 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Probajte pohovanu pastrmku s orasima već danas
    Magazin

    Probajte pohovanu pastrmku s orasima već danas

    26. Jula 2025.1 Min Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Pohovana pastrmka s orasima spaja hrskavu koricu, sočno meso i laganu orašastu aromu.

    Priprema je brza i jednostavna, a ukus vrijedi svakog truda.

    Sastojci:

    •     5 pastrmki srednje veličine
    •     Sok od 1 limuna
    •     So
    •     Bijeli biber
    •     100 g mljevenih oraha
    •     100 g kukuruznog brašna
    •     Ulje za prženje

    Priprema:

    Očistite i operite pastrmke. Prelijte ih limunovim sokom izvana i iznutra, pa ostavite da odstoje 10–15 minuta.

    Pomiješajte mljevene orahe i kukuruzno brašno.

    Ribe posušite kuhinjskim papirom, posolite i pobiberite, pa uvaljajte u pripremljenu smjesu.

    U većem tiganju zagrijte ulje (2–3 prsta dubine), pa pržite ribe na umjerenoj vatri s obje strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

    Pržene pastrmke izvadite na papir da upije višak masnoće.


    Prijedlog za serviranje

    Odlično ide uz krompir kuhan na krupne kocke i blago začinjen bareni špinat. Pohovana pastrmka s orasima je odlična ideja kada želite nešto brzo, fino i malo drugačije.

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Objavljujete tuđe slike? Meta uvela nove kazne za plagijatore

    27. Jula 2025.

    Martin Brod: Gdje Una pere jorgane, a miris svježeg hljeba mami iz dimnjaka

    27. Jula 2025.

    Jelena Rozga o Ivanu Huljiću: Zaljubljena sam kao nikada do sada!

    27. Jula 2025.
    Najnovije
    Magazin

    Objavljujete tuđe slike? Meta uvela nove kazne za plagijatore

    27. Jula 2025.1 Min Read

    Meta je najavila drastične promjene u načinu na koji se tretiraju korisnici koji krše autorska…

    Una regata stigla do svog kraja

    27. Jula 2025.

    Gvardiol posjetio razrušenu Modrićevu rodnu kuću i oduševio fanove

    27. Jula 2025.

    Martin Brod: Gdje Una pere jorgane, a miris svježeg hljeba mami iz dimnjaka

    27. Jula 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.