Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    (VIDEO) Počelo probijanje usjeka na dionici Bihaćke zaobilaznice: Jablanska – Mali Lug

    14. Novembra 2025.

    Emina Fajić iskreno o životu poslije raka: “Svako jutro zahvalim Bogu na još jednom danu”

    14. Novembra 2025.

    Potrebna dva doktora porodične medicine

    14. Novembra 2025.

    Državljanka BiH učestvovala u teškom udesu u Austriji

    14. Novembra 2025.

    Musa: Ovako, iz srca, da se oglasim nakon svega!

    14. Novembra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Najjeftiniji kokos kolač: Gotov za pola sata
    Magazin

    Najjeftiniji kokos kolač: Gotov za pola sata

    1. Augusta 2025.2 Mins Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Tokom ljeta uglavnom svi posežemo za brzim receptima za kolače, pa je ovaj kokos kolač idealan izbor.

    Pravi se od osnovnih namirnica koje sigurno već imate u kuhinji, a rezultat je mekana i mirisna poslastica za koju vam neće biti potrebno previše vremena, već samo jednostavna priprema i pola sata pečenja, piše B92.

    Napomenućemo da je mjera čaša od 2 dl, a potrebno vam je:

    – čaša jogurta

    – čaša mlijeka

    – čaša ulja

    – čaša kokosa

    – kesica vanilin šećera

    – 2 čaše šećera

    – 2 čaše brašna

    – kašičica praška za pecivo

    Priprema

    U većoj posudi, varjačom ili špatulom, sjedinite jogurt, mlijeko i ulje. Dodajte kokos, vanilin šećer i šećer, pa nastavite da miješate dok ne dobijete glatku smjesu.

    Postepeno umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.

    Smjesu prebacite u manji kalup (20 × 17 cm), prethodno namašćen i pobrašnjen.

    Pecite u rerni zagrijanoj na 180 °C oko 30 minuta, provjeravajući čačkalicom da li je pečeno.

    Glazura

    – 100 g tamne čokolade

    – 3 kašike ulja

    Otopite čokoladu s uljem na pari ili na vrlo laganoj vatri i prelijte preko toplog kolača. Sačekajte da se glazura stegne, pa isjecite kolač na porcije.

    Kako bi glazura bila sjajna i ravnomjerno se rasporedila, prelivajte kolač dok je još topao, a potom sačekajte malo, dok se čokolada potpuno ne stvrdne, da biste kolač isjekli.

    (Vijesti.ba)

    Možda vas zanima

    Emina Fajić iskreno o životu poslije raka: “Svako jutro zahvalim Bogu na još jednom danu”

    14. Novembra 2025.

    Glumac porijeklom iz BiH snima seriju sa najvećim zvijezdama Hollywooda

    14. Novembra 2025.

    Jala Brat ispunio želju Saši, konobaru sa Down sindronom: Snimit će duet

    14. Novembra 2025.
    Najnovije

    (VIDEO) Počelo probijanje usjeka na dionici Bihaćke zaobilaznice: Jablanska – Mali Lug

    14. Novembra 2025.1 Min Read

    (VIDEO) Počelo probijanje usjeka na dionici Bihaćke zaobilaznice: Jablanska – Mali Lug

    Emina Fajić iskreno o životu poslije raka: “Svako jutro zahvalim Bogu na još jednom danu”

    14. Novembra 2025.

    Potrebna dva doktora porodične medicine

    14. Novembra 2025.

    Državljanka BiH učestvovala u teškom udesu u Austriji

    14. Novembra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.