Close Menu
BuzimPress.ba

    Pretplatite se na ažuriranja

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    What's Hot

    City razbio Liverpool u hiljaditoj utakmici Pepa Guardiole

    10. Novembra 2025.

    Barlov i Šabanović briljirali u Srbiji: Plivači SPID-a osvojili 27 medalja

    10. Novembra 2025.

    Torbica koju nosi Sydney Sweeney postala hit među zvijezdama

    10. Novembra 2025.

    Boca Juniors u Superklasiku srušila River u ludnici na La Bomboneri

    9. Novembra 2025.

    Evo zašto telefoni gotovo nikad ne postoje u našim snovima

    9. Novembra 2025.
    Facebook Instagram YouTube WhatsApp TikTok RSS
    BuzimPress.baBuzimPress.ba
    • Marketing
    • Kontakt
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp RSS
    NAJNOVIJE
    • Naslovna
    • Bužim
    • Unsko-sanski kanton
    • Sport
    • Bosna i Hercegovina
    • Magazin
    BuzimPress.ba
    Home»Magazin»Punjeni patlidžan za koji će vam svi tražiti recept
    Magazin

    Punjeni patlidžan za koji će vam svi tražiti recept

    2. Augusta 2025.2 Mins Read
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email


    Zbog toga danas dijelimo jedan preukusan recept sa ovim povrćem koji je kao stvoren za vikend uživanje sa porodicom i prijateljima!

    U pitanju je patlidžan punjen mlevenim mesom i paradajzoma – u Turskoj poznat pod nazivom Kerniyarik.

    Recept možete prilagoditi sebi, tako što ćete u nadjev dodati povrće i začine koje volite, a ako ste ljubitelj sira, slobodno ga fino narendajte preko napunjenih lađica.

    Za samu pripremu ovog starinskog ukusnog jela trebaće će vam oko sat vremena, a detaljan recept, koji prenosimo sa sajta Index.hr, slijedi u nastavku.

    Punjeni patlidžan

    Sastojci:

    4 patlidžana

    350 g mljevenog mesa

    2 mala crnog luka

    2 čena bijelog luka

    3 mala paradajza

    maslinovo ulje

    1 kašika crvene paprike

    so, biber

    peršun

    100 g rendanog sira

     

    Priprema:

    Prvo pripremite nadjev od mešanog mljevenog mesa. Pržite crni luk i meso na ulju oko 20 minuta. Začinite meso. Pržite dok tečnost ne ispari.

    Dodajte isječen paradajz, maslinovo ulje, bijeli luk, začine u mljeveno meso i sve krčkajte na laganoj vatri dok tečnost ne ispari.

    Na kraju dodajte peršun.

    Operite i presjecite patlidžane po dužini na pola. Kašikom izdubite unutrašnjost. Posolite ih da bi se oslobodili viška tečnosti i izgubila gorčina.

    Isjeckajte dio patlidžana koji ste izdubili na kockice i posolite ga. Posle nekog vremena iscjedite tečnost iz njega. Ovaj nadjev ćete dodati u smjesu od mesa i paradajza koju ste prethodno pripremili.

    Dodajte smjesu u izdubljene patlidžane– ako volite ljuto, slobodno dodajte čili pa je ravnomjerno rasporedite.

    Pecite punjene patlidžane u zagrijanoj rerni 20 minuta na 200 stepeni. Ako volite sir, izrendajte ga preko patlidžana.

    Kada budu gotovi, poslužite ih tople i uživajte.

    Prijatno!

     

     

    (Vijesti.ba) 

    Možda vas zanima

    Torbica koju nosi Sydney Sweeney postala hit među zvijezdama

    10. Novembra 2025.

    Evo zašto telefoni gotovo nikad ne postoje u našim snovima

    9. Novembra 2025.

    Stručni savjeti: Kako spasiti sobne biljke od suhog zraka i grijanja

    9. Novembra 2025.
    Najnovije
    Sport

    City razbio Liverpool u hiljaditoj utakmici Pepa Guardiole

    10. Novembra 2025.2 Mins Read

    Veliki derbi 11. kola engleske Premier lige donio je večeras na Etihadu susret Manchester Cityja…

    Barlov i Šabanović briljirali u Srbiji: Plivači SPID-a osvojili 27 medalja

    10. Novembra 2025.

    Torbica koju nosi Sydney Sweeney postala hit među zvijezdama

    10. Novembra 2025.

    Boca Juniors u Superklasiku srušila River u ludnici na La Bomboneri

    9. Novembra 2025.
    Društvene mreže
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo

    Pretplati se

    Dobijte najnovije kreativne vijesti iz BuzimPress.ba o vijestima iz Bužima, politici i još mnogo toga!

    BuzimPress.ba
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Naslovna
    • Uslovi korištenja
    • Kontakt
    © 2025 BuzimPress.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.